22 de motive pentru care trebuie să vizitezi Egiptul în 2022

Ultimii 10 ani au fost dificili pentru Egipt, de la Primăvara Arabă la pandemia de coronavirus. Dar ţara piramidelor începe să reintre pe făgaşul normal din 2022, de aceea există 22 de motive pentru care trebuie să vizitezi Egiptul.

5197 afișări
Imaginea articolului 22 de motive pentru care trebuie să vizitezi Egiptul în 2022

Sursa Foto -Hepta

Poate că nu-ţi place căldura, dar site-ul Local Guide to Egypt îţi dă 22 de motive ispititoare să vizitezi Egiptul. 

1. Este foarte accesibil pentru turişti

Egiptul este una dintre cele mai ieftine destinaţii de călătorie. Dacă vii din străinătate, s-ar putea să observi imediat că anumite lucruri sunt MULT mai ieftine în Egipt decât la noi în ţară. De exemplu, un Uber de la aeroport până în centrul oraşului Cairo vă va costa în jur de 10 dolari - pentru o călătorie lungă de o oră!

Iar cazarea într-un hotel de 5 stele din Egipt vă va costa *considerabil* mai puţin decât vă va costa o cazare într-un hotel de cinci stele din Europa, de exemplu. O plimbare cu balon cu aer cald în Luxor? Asta te va costa  înapoi cu mai puţin de 50 dolari.  

2.Plaje însorite pe tot parcursul anului 

Atât  pe coasta Mării Mediterane, cât şi pe coasta Mării Roşii, Egiptul are plaje care pot concura cu uşurinţă cu unele dintre cele mai bune din lume. Chiar şi în lunile de iarnă, nu este niciodată prea frig să stai pe plajele cu nisip alb de la Marea Roşie şi să te bucuri de soare.

 

3. Muzeele egiptene de renume mondial

Se sperăm că Marele Muzeu Egiptean îşi va deschide porţile la sfârşitul anului 2022; iar când va fi deschis, va fi cel mai mare muzeu arheologic din lume. De asemenea, va găzdui întreaga colecţie de obiecte preţioase a faraonului Tutankhamon, toate expuse public pentru prima dată.

Puteţi vizita şi alte muzee de renume mondial, cum ar fi Muzeul Cairo din Midan Tahrir -- colecţiile muzeului depăşesc peste 120.000 de piese, de la epoca preistorică la epoca romano-greco.  Sau Muzeul Naţional al Civilizaţiei Egiptene, cu Galeria Regală a Mumiilor. Mai există şi Templul Karnak din Luxor , care este considerat cel mai mare muzeu în aer liber din lume.

4.Tratamente naturiste si kinetoterapie climatică

Egiptul este una dintre cele mai bune destinaţii din lume când vine vorba de turismul terapeutic, pentru cei care caută tratament naturist pentru diferite afecţiuni sau care caută curăţare fizică şi spirituală.

Egiptul găzduieşte peste 1.300 de izvoare naturale, iar argila şi mineralele lor ajută la tratarea bolilor osoase, ale pielii şi la afecţiuni digestive. Cele 365 de zile de soare şi climat uscat din locuri precum Aswan ajută la bolile respiratorii şi reumatoide. S-a dovedit că marea şi tratamentele precum „băile de nisip” ajută la vindecarea de bolile de piele, precum psoriazisul.

5. Ultima minune antică în picioare a lumii


Marea Piramidă din Giza (cunoscută ca Piramida lui Khufu) este, literalmente, ultima minune antică existentă a lumii. La aproximativ 4500 de ani, este   o nebunie că te poţi apropia atât de sus, dar într-adevăr poţi. Piramidele şi Sfinxul din jur nu sunt mai puţin impresionante şi merită cu adevărat să fie pe lista tuturor turiştilor şi amatorilor de istorie. 

6. O croazieră pe Nil între Luxor şi Aswan

Când ai fost ultima oară într-o croazieră? Sau mai bine zis, când ai fost ultima dată când ai plecat într-o croazieră care avea opriri regulate pentru a andoca şi pentru a vedea monumente, morminte şi artefacte vechi de mii de ani? Aceste croaziere de lux de cinci stele variază de la 3 la 5 nopţi şi sunt atât la preţuri accesibile, cât şi o opţiune minunată pentru toate vârstele şi familiile cu copii mici. Veţi naviga pe Nil în Egiptul de Sus şi veţi vedea obiective precum Templul Luxor (cel mai mare muzeu în aer liber din lume), Templul Karnak şi Templul Philae (ultimul loc în care a fost practicată religia egipteană antică).

7. Camping în deşertul Sahara

Deşertul de Vest al Egiptului este o sălbăticie curată  unde puteţi campa, puteţi face plimbare safari cu Jeep-ul, puteţi face sandboard sau să vă scufundaţi în izvoare termale naturale şi puteţi admira Calea Lactee şi o cantitate infinită de stele pe timp de noapte. Formaţiunile de cretă albă, cum ar fi zona deşertului alb din Sahara egipteană, sunt unele dintre cele mai tari minuni ale naturii. 

8. Deconectarea de la lume la un ecolodge egiptean 

Dacă liniştea sufletească este scopul tău final , atunci  Egipt este ceea ce ar trebui să cauţi pentru 2022. Fie că alegi o eco-tabără într-o oază de deşert, sau lângă Marea Roşie, sau chiar la marginea  Mării de Nisip, este garantat că te vei deconecta de la lumea ta super aglomerată şi stresantă. Multe dintre aceste locuri nici măcar nu au electricitate, numai perfect pentru cei care doresc să se deconecteze, să mănânce proaspăt, să revină în ton cu natura şi să lase o amprentă de carbon cât mai mică.

9. Scufundări în unele dintre cele mai bune locuri de scufundări din lume 

Marea Roşie a Egiptului a obţinut locul 13 în Top 100 de locuri de scufundări din lume din Scuba Travel în 2022 - ce putem spune mai mult?

Site-uri de scufundări egiptene notabile menţionate: Reciful Shark, Reciful Daedalus, Fratele Mic, Thistlegorm şi Blue Hole.

10. Semnificaţia religioasă pentru cele trei religii avraamice -- Islam, creştinism şi iudaism.

În timp ce religia egipteană antică este cea care ocupă de obicei centrul atenţiei atunci când oamenii se gândesc la Egipt, ţara are o importanţă extremă şi pentru religiile avraamice. În Egipt poţi urca pe vârful Muntelui Sinai, unde se crede că Moise a întâlnit Rugul Aprins şi a primit cele 10 Porunci. De asemenea, puteţi urmări călătoria Sfintei Familii (Iisus, Fecioara Maria şi Iosif) din peninsula Sinai în Egiptul continental şi înapoi.

Dacă sunteţi interesat de Islam, Cairo este poate unul dintre cele mai mari oraşe islamice şi  găzduieşte moschei vechi de secole, dar şi biserici şi sinagoga Ben Ezra.

11. Fosile antice de balene în deşert 

Wadi el Hitan (Valea Balenelor) din Fayoum, Egipt, găzduieşte ceva foarte straniu -- fosile de balene, dar nu o balenă normală; aceste balene aveau picioare în spate.

Potrivit UNESCO (Wadi el Hitan este un sit oficial al patrimoniului UNESCO): „Aceste fosile reprezintă una dintre poveştile majore ale evoluţiei: apariţia balenei ca mamifer oceanic dintr-o viaţă anterioară ca animal de pe uscat. Acesta este cel mai important site din lume pentru demonstrarea acestei etape de evoluţie”.

12. Turism medical 

Dacă ai nevoie de analize, de intervenţii stomatologice sau de un consult medical şi nu ai chef să cheltui mii de dolari şi săptămâni de aşteptare pentru o programare în ţara ta de origine, atunci Egiptul este o alternativă excelentă. Sectorul medical din Egipt are medici excelenţi, iar marea majoritate vorbeşte engleză, aşa că nu trebuie să vă faceţi griji cu privire la bariera lingvistică.

Puteţi obţine o programare la un stomatolog sau un medic de specialitate la alegere în doar câteva zile, iar consultaţia vă va costa între 19 -38 dolari , iar monitorizarea este gratuită. Analizele de sânge şi alte scanări sunt la fel de accesibile.

13. Kitesurfing

Kitesurfing-ul este un sport acvatic şi o tendinţă în creştere din lume. Nu mulţi ştiu că Egiptul este o comoară atât pentru cei începători, cât şi pentru cei avansaţi deopotrivă. Potrivit Kitesurfing Holidays, Egiptul are 3 locuri diferite în cele mai bune 10 locuri din lume pentru a învăţa să faceţi kitesurf (Soma Bay, Hamata şi El Gouna , Ras Sedr şi Dahab, tot pe Marea Roşie).

14. Artă rock veche de 10.000 de ani

Dacă ai crezut că mormintele faraonilor sunt la fel de antice pe cât este istoria Egiptului, gândeşte-te din nou. În peşterile platoului Gilf Kebir din îndepărtatul deşert Sahara din sud-vestul Egiptului, au fost găsite picturi neolitice pe stânci (pictograme) şi sculpturi în stâncă (petroglife), înfăţişând viaţa de zi cu zi a celor care locuiau acolo cu aproximativ 10.000 de ani în urmă. Cele mai faimoase dintre acele peşteri sunt Peştera Înotătorilor şi Peştera Fiarelor.

15. Croaziere de 5 stele

 

Fie că este vorba despre ceva uşor şi rapid, cum ar fi o oră de navigare în faimoasele felucas de Nil (bărci cu pânze populare în Cairo, Luxor şi Aswan), sau o barcă de pescuit în Marea Roşie sau o barcă cu fund de sticlă, sau chiar bărci cu motor pe care le puteţi închiria la preţuri rezonabile în Hurghada şi Sharm el Sheikh, opţiunile vă vor bucura  căci sunt nesfârşite.

16. Frumuseţea nebună a templelor, monumentelor, mormintelor şi artefactelor ale civilizaţiei egiptene antice

Faptul că poţi păşi literalmente în temple şi morminte vechi de mii de ani şi poţi vedea arta şi hieroglifele originale este cu adevărat uluitor. Site-uri precum Templul Luxor, Templul Karnak, Dendera, Valea Regilor, Valea Reginelor, Abu Simbel, Templul Hatshepsut, Templul Philae şi multe altele sunt întotdeauna   mult mai interesante decât orice aţi putea citi vreodată despre ele.

 

17. O vacanta super diversă 

Fie că sunteţi în căutarea unei vacanţe la plajă, a unei călătorii în istoria antică, a unei aventuri în scufundări, a unui refugiu mental, fizic şi emoţional, a unei excursii în oraş sau a unei comune cu natura, Egiptul vă oferă totul în doar câteva zile. Nu este totul numai nisip şi piramide --deşi şi asta ar fi destul de grozav-- ceea ce mulţi vizitatori nu reuşesc să realizeze şi, astfel, se înşală pe unele dintre cele mai bune plaje din lume sau pe nişte refugii uimitoare.

18. Priveliştea 

19.Mâncarea egipteană

Bucătăria egipteană s-ar putea să nu fie foarte răspândită la nivel internaţional, dar pentru egipteni, este o comoară naţională. Faimosul  fuul, taameya (falafel egiptean) şi koshary sunt toate ieftine, hrănitoare şi chiar prietenoase cu veganii. Şi dacă eşti iubitor de carne, grătarele egiptene sunt de neînvins. 

 

20. Egiptul este o destinaţie grozavă de iarnă 

Sunt un milion de grade sub zero la tine în ţară şi nu crezi că vei mai vedea vreodată un cer care nu este gri. Aici intervine Egiptul -- chiar şi în plină iarnă, soarele străluceşte mereu şi cerul este întotdeauna albastru.

 

21. Hotelurile istorice din Egipt 


Cu anumite hoteluri vechi de peste 150 de ani  şi de 5 stele , în Egipt nu doar vezi istoria, poţi alege şi să dormi în ele. Aceste hoteluri variază de la palate khedive din Cairo la hotelurile de la Belle Epoque de pe litoralul Alexandriei până la inspiraţia Agatha de pe malul Nilului din Aswan - în Egipt nu trebuie să staţi la un alt hotel. 

 

22. Strada Moez şi Khan el Khalili


Se vorbesc multe despre Egiptul Antic, dar cum rămâne cu Egiptul Medieval? Faceţi o plimbare seara pe strada Moez şi pe bazarul său adiacent, Khan el Khalili, şi vă veţi simţi ca şi cum vă aflaţi în O Mie şi Una de Nopţi.  Această zonă fascinantă datează din secolul al XIV-lea d.Hr. şi este unul dintre locurile   preferate din tot Cairo. De asemenea, este cel mai bun magazin de suveniruri!

 

Bonus 

Alexandria are o bibliotecă impresionantă, chiar dacă nu e aceeaşi din antichiate.Este păcat că nu au reconstruit şi Farul. 

în curând, Egipt va avea o nouă capitală administrativă cu o infrastructură futuristă. Nu are încă un nume. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici