50 Cent a dat în judecată un lanţ de restaurante (Video)

Celebrul cântăreţ de rap 50 Cent a dat în judecată, miercuri, lanţul de restaurante Taco Bell, pe motiv că i s-a folosit imaginea pentru o campanie publicitară cu temă hip-hop fără acordul său şi fără a i se plăti un onorariul.

35 afișări
Imaginea articolului 50 Cent a dat în judecată un lanţ de restaurante (Video)

50 Cent a dat în judecată un lanţ de restaurante

50 Cent, pe numele său adevărat Curtis Jackson, a acuzat lanţul de restaurante cu specific mexican că a "diminuat valoarea numelui său" şi că a realizat o campanie publicitară prin care li se spune clienţilor că el susţine compania de alimentaţie publică, potrivit plângerii depuse la un tribunal din Manhattan.

"Fără a cere sau a obţine autorizaţia lui Jackson, Taco Bell s-a folosit de numele, personalitatea şi marca 50 Cent pentru a-si promova afacerea şi produsele", se indică în dosarul depus la tribunal.

Lanţul de restaurante este acuzat că ar fi răspândit o scrisoare, adresată lui 50 Cent, în care artistului i se cere să îşi schimbe numele de scenă în "79 Cent", "89 Cent" sau "99 Cent". Scrisoarea face parte din campania de promovare a restaurantelor, "79-89-99 Cent Why Pay More". Avocaţii artistului indică faptul că 50 Cent ar trebui să primească milioane de dolari pentru că i s-a utilizat numele, fără permisiunea sa, în această campanie.

"I-am făcut o ofertă de bună credinţă, caritabilă, cerându-i lui 50 Cent să îşi schimbe numele, pentru o zi, în 79, 89 sau 99 Cent. Am fi fost foarte încântaţi să donăm 10.000 de dolari (rezultaţi în urma campaniei, n.r.) unei fundaţii caritabile", a declarat Rob Poetsch, purtătorul de cuvânt al lanţului de restaurante.

Dosarul de la tribunal indică faptul că scrisoarea a ajuns, în cele din urmă, la artist, însă după ce a fost distribuită printre reprezentanţii presei.

Starul, în vârstă de 32 de ani, cunoscut pentru imaginea sa de gangster, a vândut aproximativ 22 de milioane de discuri în întreaga lume.

Cel mai recent album al său, "Curtis", a fost lansat în septembrie 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici