A murit Mama Cax, un simbol pentru persoanele cu dizabilităţi din industria modei. Fotomodelul avea doar 30 de ani

Mama Cax, fotomodel şi activist cunoscut, a murit la vârsta de 30 de ani, după ce i s-a făcut rău în timpul unei călătorii la Londra. Familia fotomodelului al cărui nume real era Cacsmy Brutus a făcut anunţul pe Instagram, transmite BBC.

2908 afișări
Imaginea articolului A murit Mama Cax, un simbol pentru persoanele cu dizabilităţi din industria modei. Fotomodelul avea doar 30 de ani

Sursa FOTO: Twitter @blkgirlculture

Cax îşi pierduse un picior după ce a fost diagnosticată cu cancer în adolescenţă, aceasta devenind în ultimii ani un activist cunoscut pentru femeile de culoare şi cele cu dizabilităţi din industria modei.

„Am fi modeşti să spunem că era doar o luptătoare”, a scris familia despre Cacsmy Brutus.

„Ca şi supravieţuitor de cancer, se obişnuise cu provocările vieţii şi le înfrunta cu succes. Cax şi-a petrecut ultimele zile pe Pământ cu aceeaşi determinare”, a adăugat familia sa în comunicatul publicat pe Instagram.

Cax a devenit faimoasă datorită blog-ului său, unde scria cu sinceritate despre dizabilităţi, precum şi despre modă, călătorii şi stilul său de viaţă. 

Fotomodelul a devenit cunoscut mai apoi pentru stilul său street wear, dar şi pentru felul în care îşi decora proteza de picior, scrie BBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici