A murit Peter Schreier. Tenorul german spunea că „o zi fără muzică e o zi pierdută”

Tenorul şi dirijorul german Peter Schreier a murit la 84 de ani, la Dresda, anunţă BBC.

323 afișări
Imaginea articolului A murit Peter Schreier. Tenorul german spunea că „o zi fără muzică e o zi pierdută”

Sursa FOTO: Twitter @attilalondon

Schreier a fost una dintre vedetele scenei lirice est-germane ale secolului XX remarcându-se nu doar la opera din Berlin ci şi la Viena şi New York.

Nu a părăsit Germania comunistă declarând că nu vrea să plece din Dresda.

Schreier şi-a încheiat cariera de concert în 2005 dar a continuat să interpreteze lieduri atâta timp cât i-a permis sănătatea.

"O zi fără muzică e o zi pierdută”, ar fi spus Schreier, potrivit agenţiei DPA.

Schreier s-a născut la Meissen în Saxonia, pe 29 iulie 1935. Era fiul unui cantor liturgic şi, de la opt ani, a făcut parte din corul din Dresda Kreuzchor.

A debutat pe scenă în 1959, în rolul primului prizonier din ”Fidelio”, de Ludwig van Beethoven, la Opera de stat din Dresda. A ajuns cunoscut în 1962, când a interpretat rolul Belmonte în ”Răpirea din serai”, de Wolfgang Amadeus Mozart.

La începutul anilor ´70, a debutat şi în calitate de dirijor o carieră care l-a dus pe scenele New York Philharmonic şi a Filarmonicii din Viena.

În ultima parte a vieţii a trăit la ţară, în apropiere de Dresda, împreună cu soţia.

"Chiar am cântat destul şi vreau să mă bucur de câţiva ani liniştiţi acum”, a declarat Schreier presei după ce s-a pensionat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici