A murit Rod Temperton, cel care a compus hit-urile lui Michael Jackson "Thriller" şi "Rock With You"

Rod Temperton, compozitorul britanic care a compus hit-urile lui Michael Jackson "Thriller" şi "Rock With You", dar şi melodii pentru Aretha Franklin sau Quincy Jones, s-a stins din viaţă la vârsta de 66 de ani, după ce a piedrut bătălia cu cancerul, informează BBC.

524 afișări
Imaginea articolului A murit Rod Temperton, cel care a compus hit-urile lui Michael Jackson "Thriller" şi "Rock With You"

A murit Rod Temperton, cel care a compus hit-urile lui Michael Jackson "Thriller" şi "Rock With You"

Rod Temperton, unul dintre cei mai de succes compozitori britanici de muzică pop din toate timpurile, a murit la vârsta de 66 de ani după o luptă de scurtă durată cu cancerul.

Talentatul compozitor a compus muzica hit-urilor lui Michael Jackson “Off the Wall,” “Rock With You,” “Thriller,” “Baby Be Mine”, “Burn This Disco Out” şi “The Lady in My Life”.

Albumul Thriller s-a vândut în peste 30 de milioane de copii în SUA şi continuă să fie vândut în peste 100.000 de exemplare anual.

Temperton a mai compus melodii pentru Anita Baker, Aretha Franklin, The Brothers Johnson, George Benson, Herbie Hancock, James Ingram, Michael McDonald şi Quincy Jones — alături de care Temperton a scris muzica albumului solo "The Dude".

Primul hit al lui Temperton a venit în calitate de cofondator şi pianist al trupei funk/disco Heatwave, pentru care a scris o serie de single-uri inclusiv celebrul "Boogie Nights".

Moartea lui Rod Temperton a fost anunţată miercuri, de Jon Platt, preşedintele şi directorul executiv al casei de discuri Warner/Chappell: “Rod Temperton, compozitor şi muzician britanic, a murit săptămâna trecută la vârsta de 66 de ani în Londra după o scurtă şi intensă luptă cu cancerul. Înmormântarea sa a fost una privată. Era cunoscut ca Omul Invizibil. El a fost compozitorul unor cântece de succes precum “Thriller”, “Off The Wall”, “Rock With You”, “Give Me The Night”, “Sweet Freedom”, “Always & Forever” şi “Boogie Nights”, a declarat Platt.

“Familia sa este devastată şi a solicitat respectarea intimităţii la acest moment trist”, a mai spus Platt.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici