Actorul american Eli Wallach a murit la vârsta de 98 de ani

Eli Wallach, un prolific actor american, care s-a remarcat în filme western precum "Cei şapte magnifici/ The Magnificent Seven" şi "Cel bun, cel rău, cel urât/ The Good, the Bad and the Ugly", a murit marţi, la vârsta de 98 de ani.

369 afișări
Imaginea articolului Actorul american Eli Wallach a murit la vârsta de 98 de ani

Actorul american Eli Wallach a murit la vârsta de 98 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Decesul actorului american a fost confirmat de fiica sa, Katherine, precizează The New York Times. Circumstanţele morţii sale nu sunt deocamdată cunoscute.

Fiu al unor imigranţi polonezi, Eli Wallach a crescut într-un cartier newyorkez dominat de familii italiene şi părea o figură prea puţin potrivită pentru a întruchipa un cowboy pe marele ecran. Cu toate acestea, unele dintre cele mai bune roluri ale sale au fost cele din filme din categoria western.

Eli Wallach, care a continuat să facă filme până în anii '90, a absolvit Universitatea Texas, unde a urmat şi un curs de călărie, care l-a ajutat foarte mult după aceea, în rolurile de cowboy. A studiat apoi actoria la Neighborhood Playhouse Actors Studio înainte de izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial.

A debutat în cinematografie în 1965, după ce a petrecut zece ani jucând în piese de teatru la New York, şi a avut o carieră de succes de peste şase decenii.

Veteranul american a apărut pentru ultima dată pe marele ecran în filmul "Wall Street: Money Never Sleeps" din 2010.

Mulţi critici de film spun că cel mai important rol al său a fost Calvera, sinistrul şef al bandiţilor din "Cei şapte magnifici". Alţii l-au preferat în rolul Tuco din filmul "Cel bun, cel rău, cel urât", un "western spaghetti" regizat de Sergio Leone, în care Eli Wallach a jucat alături de Clint Eastwood.

După mulţi ani, actorul a spus că, graţie acestui rol, oamenii îl recunoşteau pe stradă şi începeau să fluiere tema centrală a filmului.

Alţi critici l-au apreciat în drama "Neadaptaţii/ The Misfits", în care a jucat alături de Clark Gable şi Marilyn Monroe.

Eli Wallach a primit un premiu Oscar onorific - pentru întreaga carieră - în anul 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici