Actorul francez Jean-Paul Roussillon a murit

Actorul Jean-Paul Roussillon, societar de onoare al Comediei Franceze, recompensat cu un premiu César anul acesta pentru rolul din filmul "Un conte de Noël", de Arnaud Desplechin, a murit la Auxerre, Franţa, a anunţat, vineri, familia sa.

22 afișări
Imaginea articolului Actorul francez Jean-Paul Roussillon a murit

Actorul francez Jean-Paul Roussillon a murit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jean-Paul Roussillon a încetat din viaţă la vârsta de 79 de ani, după ce a fost internat în spital joi. "Era foarte bolnav de mult timp: făcuse cancer la plămâni în urmă cu 10 ani şi, de curând, suferise o ultimă operaţie. Era foarte obosit", a declarat soţia defunctului, Catherine Ferran, de asemenea societară onorifică a Comediei.

Pe lângă cariera în trupa Comediei Franceze, Jean-Paul Roussillon, născut pe 5 martie 1931, la Paris, a apărut în zeci de filme pe marele şi micul ecran. El a mai fost nominalizat, în 2002, la premiul César pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru prestaţia din "Cu o floare s-a făcut primăvară" (2001), de Christian Carion. A mai jucat, printre altele, în "Pământ liber" (2007), de Christophe Malavoy, "În compania bărbaţilor" (2003), de Arnaud Desplechin, "Idolul" (2002), de Samantha Lang, şi "Mischka" (2002), de Jean-François Stévenin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici