Actorul Jackie Cooper a murit la vârsta de 88 de ani

Actorul american Jackie Cooper, un fost copil-minune de la Hollywood şi interpret al personajului Perry White - editorul cotidianului Daily Planet - în patru filme din seria "Superman", a murit marţi, la vârsta de 88 de ani.

237 afișări

Jackie Cooper a murit marţi, în Santa Monica din California, din cauza unor complicaţii provocate de vârsta sa înaintată, a declarat avocatul actorului, informează bbc.co.uk.

La vârsta de nouă ani, Cooper a devenit cel mai tânăr actor nominalizat la premiul Oscar, pentru rolul din filmul "Skippy", din 1931.

În copilărie, el a devenit o figură familiară în multe dintre scurtmetrajele de comedie din seria "Our Gang" realizate de Hal Roach.

Într-o scenă din "Skippy", o adaptare cinematografică a unui îndrăgit volum de benzi desenate, Jackie Cooper trebuia să plângă, iar regizorul filmului, unchiul său Norman Taurog, a pretins că animalul de companie al băiatului - un câine - a fost împuşcat pe platourile de filmare. Băiatul a plâns, iar scena a putut fi filmată.

Deşi Cooper nu a câştigat Oscarul pentru cel mai bun actor într-un rol principal, unchiul său a primit Oscarul pentru regia acelui film.

50 de ani mai târziu, Jackie Cooper şi-a intitulat autobiografia, lansată în 1981, "Please Don't Shoot My Dog" ("Te rog, nu trage în câinele meu").

După "Skippy", Cooper a jucat în alte pelicule de succes produse la Hollywood, precum "Champ", "The Bowery" şi "Treasure Island".

A luptat în Marina americană în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, după care a jucat în multe piese de teatru la New York, pe Broadway.

Jackie Cooper a apărut în numeroase filme şi sitcom-uri de televiziune, iar apoi a devenit regizor şi producător de film.

Rolul care l-a readus pe marele ecran, către sfârşitul carierei sale, a fost cel al editorului publicaţiei Daily Planet, Perry White, în filmele din seria "Superman".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici