Actorul José Luis López Vázquez a murit

José Luis López Vázquez, considerat unul dintre cei mai mari actori ai Spaniei, un simbol al cinematografiei iberice, a decedat, luni, la vârsta de 87 de ani, după o lungă suferinţă, informează cineuropa.org.

39 afișări
Imaginea articolului Actorul José Luis López Vázquez a murit

Actorul spaniol José Luis López Vázquez a murit (Imagine: multimedia.hola.com)

Comunitatea oamenilor de film din Spania şi-a exprimat în unanimitate regretul faţă de dispariţia renumitului interpret madrilen. Pentru regizorul basc Alex de la Iglesia, "opera acestuia este unul dintre materialele din care se hrăneşte cinematografia spaniolă".

Ministrul Culturii din Spania, Ángeles González-Sinde, a subliniat moştenirea artistică lăsată de regretatul actor: "Anumite roluri interpretate de José Luis López Vázquez sunt de neconceput, în memoria noastră colectivă, dacă nu le asociem cu figura şi cu vocea acestui actor minunat".

José Luis López Vázquez, care a jucat în peste 200 de filme, s-a făcut remarcat mai întâi în roluri comice, dovedindu-şi ulterior imensul talent şi în roluri dramatice.

El rămâne în memoria cinefililor graţie unor filme clasice precum "El pisito" (1959), "El verdugo" (1963), "El bosque del lobo" (1970), "Mi querida señorita" (1971) şi "La cabina" (1972), recompensat cu un premiu Emmy.

În 1985, actorul a primit Medalla de Oro de las Bellas Artes din partea Guvernului spaniol, iar în 2004 a fost recompensat cu un premiu Goya pentru întreaga carieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici