Actriţa Anna Karina, simbol al cinematografiei franceze, a murit. Artista era bolnavă de cancer

Actriţa Anna Karina, una dintre legendele cinematografiei franceze, a pierdut lupta cu cancerul la vârsta de 79 de ani, relatează The Guardian.

2173 afișări
Imaginea articolului Actriţa Anna Karina, simbol al cinematografiei franceze, a murit. Artista era bolnavă de cancer

Actriţa Anna Karina, simbol al cinematografiei franceze, a murit la 79 de ani

Anna Karina, actriţa care s-a făcut remarcată în anii '60 ca figură emeblematică pentru cinematografia franceză, s-a stins din viaţă sâmbătă, în urma unor complicaţii cauzate de cancer, relatează The Guardian.

Actriţa era orginară din Danemarca şi a ajuns în Paris la vârsta de 16 ani, cu visul de a deveni actriţă.

Întâlnirea dintre Anna Karina şi regizorul Jean Luc Goddard a însemnat începutul unei colaborări cinematografice de succes. Cei doi au fost căsătoriţi timp de patru ani şi au făcut opt filme împreună.

La vârsta de 21 de ani Anna Karina a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Berlin. Anna Karina a avut o carieră complexă, ea a fost regizoare de film şi a avut succes şi în domeniul muzical.

„Astăzi cinematografia franceză a suferit o mare pierdere. S-a stins una dintre cele mai mari legende”, a declarat Ministrul de Cultură al Franţei, Franck Riester. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici