Actriţa Cammie King Conlon, care a jucat în filmul "Pe aripile vântului", a decedat

Actriţa Cammie King Conlon, care a interpretat rolul fiicei lui Scarlett O'Hara şi a lui Rhett Butler în celebrul film "Pe aripile vântului", a decedat la vârsta de 76 de ani, informează BBC News Online.

453 afișări
Imaginea articolului Actriţa Cammie King Conlon, care a jucat în filmul "Pe aripile vântului", a decedat

Actriţa Cammie King Conlon, care a jucat în filmul "Pe aripile vântului", a decedat

Actriţa suferea de cancer la plămâni.

Cammie King Conlon avea cinci ani în 1939, când a apărut în filmul pe "Pe aripile vântului", în rolul lui Bonnie Blue Butler, fiica lui Scarlett şi Rhett. Trei ani mai târziu, Cammie King Conlon şi-a împrumutat vocea unuia dintre personajele din animaţia Disney "Bambi".

"Pe aripile vântului/ Gone With the Wind", de Victor Fleming, este unul dintre cele mai vizionate filme din istoria cinematografiei mondiale. Filmul, ecranizare a romanului omonim scris de Margaret Mitchell, a fost primul lungmetraj color de mari proporţii realizat prin folosirea procedeului Technicolor. Filmările au durat 140 de zile, iar premiera a avut loc pe 15 decembrie 1939. Scriitoarea Margaret Mitchell a murit într-un accident de maşină, în plină glorie, după succesul care a încununat apariţia romanului şi a filmului.

New York Herald Tribune scria la vremea apariţiei filmului că este "un spectacol cinematografic monumental", iar New York Times declara că producţia este "cea mai mare punere în scenă cinematografică văzută până azi şi cel mai ambiţios film de acţiune din istoria spectaculoasǎ a Hollywood-ului".

Producţia a primit zece premii Oscar, un record deţinut timp de douăzeci de ani, filmul "Ben-Hur" doborându-l în 1960.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici