Actriţa Catherine Deneuve a lansat noul său film care explorează drama radicalizării islamiste

Noul film al lui Catherine Deneuve, „L'adieu à la nuit” care surprinde frământările generate de radicalizarea islamistă a unui tânăr, a fost lansat la Berlin iar actriţa a vorbit despre drama familiilor care se confruntă cu pierderea unor apropiaţi sunt seduşi de agenda extremistă, arată Reuters.

270 afișări
Imaginea articolului Actriţa Catherine Deneuve a lansat noul său film care explorează drama radicalizării islamiste

Catherine Deneuve a lansat noul său film care explorează drama radicalizării islamiste

Toleranţa şi înţelegerea lipsită de prejudecăţi s-ar putea să fie singurele moduri în care putem să încercăm să îi salvăm pe tinerii europeni care vor să se alăture militanţilor islamişti din Orientul Mijlociu, a spus Catherine Deneuve la lansarea noului său film, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

„Personajul pe care îl interpretez în film este cu siguranţă o femeie inteligentă, este şi foarte tolerantă, e o persoană care nu îi judecă pe ceilalţi şi încearcă să înţeleagă”, a explicat actriţa franceză.

Filmul „L' adieu a la nuit" spune povestea lui Muriel, interpretată de Deneuve, care încearcă să îşi oprească nepotul să îşi părăsească familia pentru a se alătura organizaţiei teroriste Stat Islamic în Siria.

Peste 5.000 de europeni, cei mai mulţi din Marea Britanie, Franţa, Germania şi Belgia s-au alăturat de-a lungul timpului luptătorilor islamişti din Siria şi Irak.

Catherine Deneuve a ştiut cu multă inteligenţă să facă trecerea de la rolurile de sex-simbol din tinereţe la roluri mature, serioase, şi rămâne una dintre cele mai căutate actriţe franceze. Pe parcursul carierei sale impresionate, actriţa a câştigat două premii César, o Copa Volpi la Festivalul de la Veneţia, un Urs de Argint la Festivalul de la Berlin şi o nominalizare la Oscar.

Simbolizând eleganţa franceză, Catherine Deneuve este una dintre puţinele actriţe din Franţa care au fost incluse în Hall of Fame, la Hollywood. Pe 7 decembrie 2013, la Berlin, Catherine Deneuve a fost recompensată cu un premiu pentru întreaga carieră la gala organizată de Academia de Film Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici