Actriţa Faten Hamama, un simbol al cinematografiei arabe şi fosta soţie a lui Omar Sharif, a murit

Actriţa Faten Hamama, un simbol al cinematografiei arabe şi fosta soţie a celebrului actor egiptean Omar Sharif, a decedat, sâmbătă, la vârsta de 83 de ani, din cauza unor probleme de sănătate, potrivit bbc.com.

3116 afișări
Imaginea articolului Actriţa Faten Hamama, un simbol al cinematografiei arabe şi fosta soţie a lui Omar Sharif, a murit

Actriţa Faten Hamama, un simbol al cinematografiei arabe şi fosta soţie a lui Omar Sharif, a murit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Decesul a fost confirmat de fiul acesteia, Tarek Sharif, care însă nu a dezvăluit cauza morţii acesteia.

Născută în 1931, în Egipt, Faten Hamama a fost supranumită "doamna cinematografiei arabe".

Devenită un star al filmelor arabe, Faten Hamama era doar un copil atunci când şi-a făcut debutul pe marele ecran. Ea a jucat în aproape o sută de filme, între anii 1940 - 1970.

Faten Hamama a fost soţia celebrului actor egiptean Omar Sharif. Cei doi au fost căsătoriţi pentru aproape 20 de ani, în perioada 1955 - 1974, au împreună un fiu, Tarek Sharif, şi au jucat împreună în numeroase filme, în anii 1950. De altfel, vârful carierei Faten Hamama a fost atins în anii 1950, în momentul în care aceasta l-a întâlnit pe Omar Sharif.

Născut în religia creştină, Omar Sharif s-a convertit la islam pentru a se putea căsători cu Faten Hamama şi a descris-o pe aceasta ca fiind singura iubire a vieţii lui, după cum a relatat AFP.

La rândul său, Faten Hamama a divorţat, în 1954, de primul ei soţ, regizorul Ezzel Dine Zulficar, după o căsătorie de şapte ani. Faten Hamama şi Ezzel Dine Zulficar au avut împreună o fiică, Nadia Zulficar.

După ce s-au căsătorit, Faten Hamama şi Omar Sharif au jucat împreună în numeroase filme, inclusiv în pelicula din 1961 "The River of Love", care a avut la bază romanul clasic rus "Anna Karenina", scris de Lev Tolstoi.

Faten Hamama şi Omar Sharif au divorţat în anul 1974.

În timpul carierei sale, Faten Hamama a jucat şi în filme romantice alături de cântăreţul arab Abdel Halim Hafez.

Ea a apărut şi în filme care pledau pentru drepturile femeilor şi care condamnau nedreptăţile sociale, mai scrie AFP.

Mai târziu, Faten Hamama s-a căsătorit cu cel de-al treilea soţ al ei, medicul egiptean Mohammad Abdel Wahab Mahmoud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici