Actriţa Ludmila Gurcenko a murit la vârsta de 75 de ani

Actriţa rusă Ludmila Gurcenko a murit la vârsta de 75 de ani, miercuri, în locuinţa sa din Moscova, au declarat rudele sale pentru agenţia Interfax, informează themoscowtimes.com.

1287 afișări
Imaginea articolului Actriţa Ludmila Gurcenko a murit la vârsta de 75 de ani

Actriţa Ludmila Gurcenko a murit la vârsta de 75 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ludmila Gurcenko, un simbol al cinematografiei sovietice şi una dintre cele mai iubite actriţe în Rusia, ar fi murit din cauza unor complicaţii asociate unei operaţii la şold pe care a suferit-o la începutul lunii martie, potrivit unei surse medicale care a dorit să rămână anonimă.

Gurcenko, originară din Ucraina, a debutat ca actriţă la începutul anilor 1950 şi a devenit cunoscută cu rolul din filmul "Carnaval la Moscova/ Karnavalnaya Noch" (1956), o comedie devenită cult între timp.

Cariera sa se întinde pe şase decenii şi numără aproape 100 de filme, realizate, printre alţii, de regizori celebri precum Nikita Mihalkov, Alexei German şi Eldar Ryazanov.

Poate printre cele mai celebre filme ale sale se numără "Gară pentru doi" (1983), de Eldar Ryazanov, "Siberiada" (1979), de Andrei Koncealovski, şi "Cinci seri" (1979), de Nikita Mihalkov, dar şi "Mama" (1979), de Elisabeta Bostan.

Gurcenko era căsătorită cu producătorul Serghei Senin şi avea o fiică. O sursă apropiată familiei a declarat pentru Interfax că Gurcenko va fi înmormântată luni, la cimitirul Novodevichye din Moscova.

Într-un comunicat, preşedintele rus Dmitri Medvedev şi-a exprimat condoleanţele, declarând că moartea actriţei reprezintă "o pierdere de neînlocuit pentru cultura naţională rusă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici