Actriţa rusă Katerina Golubeva a murit la vârsta de 44 de ani

Actriţa rusă Katerina Golubeva, care a jucat în peste 15 filme de autor, remarcându-se în special în câteva producţii franceze, precum "Pola X" de Leos Carax, în care l-a avut ca partener pe Guillaume Depardieu, a murit la vârsta de 44 de ani, a anunţat, joi, cotidianul Libération.

977 afișări

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, în cimitirul Père Lachaise din Paris.

Contactat de AFP, agentul actriţei nu a fost în măsură să precizeze nici data, nici cauza decesului.

Născută pe 9 octombrie 1966, la Sankt-Petersburg, Katerina Golubeva, partenera de viaţă a cineastului Leos Carax, a debutat ca actriţă la mijlocul anilor 1980, în Rusia, înainte de a-şi începe cariera internaţională.

Cunoscută şi sub numele de Katia sau Yekaterina Golubeva, ea a jucat în mai multe filme ale regizorului lituanian Sharunas Bartas - care i-a fost şi soţ -, printre care se numără "Trois jours" (1991) şi "Few of us" (1996).

Fidelă cinematografului de autor, ea a jucat şi în câteva filme franceze, precum "J'ai pas sommeil" (1994) şi "L'instrus" (2004), de Claire Denis, "Pola X", de Leos Carax (1999), nominalizat la Palme d'Or, la Cannes, "Twentynine Palms", de Bruno Dumont (2002), şi "L'intervention des jours heureux", de Sandrine Dumas (2010).

Pasionată şi de scrierea de scenarii, actriţa rusă a fost coscenarista filmului "The House", regizat de Sharunas Bartas în 1997.

Katerina Golubeva avea trei copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici