Acum 98 de ani, Rebecca Felton devenea prima femeie din Senatul american. ”Marea doamnă bătrână a Georgiei” a stat în funcţie doar o zi

  • Prima femeie din Senatul american a stat în funcţie doar o zi
  • Rebecca Felton a fost şi cel mai în vărstă senator din istorie
  • 21 noiembrie 1922 – depune jurământul prima femeie în Senatul american
1601 afișări
Imaginea articolului Acum 98 de ani, Rebecca Felton devenea prima femeie din Senatul american. ”Marea doamnă bătrână a Georgiei” a stat în funcţie doar o zi

FOTO: www.senate.gov

Ştiai că prima femeie senator din istoria Statelor Unite avea 87 de ani? Supranumită  ”Marea doamnă bătrână a Georgiei”, Rebecca Felton a stat în funcţie doar o zi. Suficient pentru a ţine în Congresul American un discurs …profetic.

”Când femeile din ţară vor intra în Senat şi vor sta lângă voi, veţi obţine abilităţi, veţi obţine integritatea scopului, veţi obţine un patriotism exaltat şi veţi obţine o utilitate nestingherită.”

Se întâmpla acum 98 de ani. Pe 21 noiembrie 1922, Rebecca Felton din Georgia a depus jurământul, apoi a slujit doar 24 de ore în Senat. A fost şi fost cea mai în vârstă membră a Senatului. După ea, nicio femeie nu a mai ajus în Congresul american, până anul acesta. Prima doamnă din Senatul american a susţinut votul femeilor şi modernizarea educaţiei.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici