Adam Sandler a câştigat 10 trofee la premiile Zmeura de Aur, stabilind un nou record. Ce "distincţii" a primit actorul

Actorul american Adam Sandler şi filmul său "Jack and Jill" au stabilit, duminică, un record pentru un tip de premii infame, câştigând 10 trofee Zmeura de Aur, care "recompensează" cele mai proaste filme şi performanţe actoriceşti.

963 afișări
Imaginea articolului Adam Sandler a câştigat 10 trofee la premiile Zmeura de Aur, stabilind un nou record. Ce "distincţii" a primit actorul

Adam Sandler (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Reprezentanţii The Golden Raspberry Foundation au precizat că această comedie, în care Adam Sandler a fost producător, actor şi regizor, este primul film din istoria de 32 de ani a premiilor Zmeura de Aur care s-a impus la 10 categorii, inclusiv "cel mai prost actor", "cea mai proastă actriţă", "cel mai prost scenariu" şi "cel mai prost lungmetraj". În acest film, Sandler joacă rolul lui Jack, dar şi pe cel al surorii gemene a acestuia, Jill.

Renumitul actor american Al Pacino a fost desemnat "cel mai prost actor în rol secundar", pentru apariţia sa specială în filmul "Jack şi Jill". Pacino a obţinut şi o nominalizare, la categoria "cel mai prost cuplu de pe ecran", alături de colega sa de distribuţie, actriţa Katie Holmes.

Adam Sandler, în vârstă de 45 de ani, a fost desemnat cel mai prost actor, cea mai proastă actriţă şi a făcut parte dintre artiştii premiaţi la categoria "cea mai proastă distribuţie".

Câştigătorii premiilor au fost aleşi în urma celor 600 de voturi ale membrilor Fundaţiei Zmeura de Aur şi au fost anunţaţi pe 1 aprilie, de Ziua Păcălelilor.

Data ceremoniei s-a schimbat faţă de anii anteriori, când infamele premii - care valorează fiecare doar câţiva dolari şi au formă de zmeură aurie, pusă pe o peliculă de 8 mm ciopârţită - erau acordate cu o zi înainte de Oscaruri.

Fundaţia Zmeura de Aur şi, implicit, premiile, au luat fiinţă în 1980, la iniţiativa lui John Wilson, un cinefil împătimit.

Printre premianţii Zmeura de Aur se numără Sandra Bullock, care a primit titlul de cea mai proastă actriţă în 2010, pentru rolul din "All About Steve", în acelaşi weeekend în care a luat Oscarul pentru partitura din "Povestea unui campion/ The Blind Side".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici