Adăpost nou, în aer liber, pentru cinci lei de la Grădina Zoologică Bucov

Cinci lei de la Grădina Zoologică Bucov au schimbat, marţi, priveliştea de după gratii cu un adăpost în aer liber, care se întinde pe 4.300 de metri pătraţi, cea mai mare suprafaţă din România destinată felinelor, care ani de zile au cunoscut doar cimentul rece de la grădina zoologică.

34 afișări

Cei cinci lei, un mascul şi patru femele, cu vârste între patru şi zece ani, sunt la Zoo Bucov, unde au venit de la alte grădini zoologice din ţară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit lui Iulian Costache, purtătorul de cuvânt al Parcului Memorial "Constantin Stere", în care se afla amplasat Zoo Bucov, leii se numesc Apolo, Abi, Cleopatra, Hera şi Afrodita, şi au împărţit în toţi aceşti ani patru cuşti neîncăpătoare de aproximativ 50 metri pătraţi în total.

"Pentru a putea fi mutaţi, recent, lui Apolo i-a fost făcută o operaţie de sterilizare. Începând de astăzi (n.r. - marţi), leii vor avea la dispoziţie un adăpost de 4.300 metri pătraţi cu forme de relief artificiale asemănătoare celor din mediul natural al felinelor. Amplasamentul este împrejmuit cu gard metalic cu o înălţime de trei metri, iar pe interior este prevăzut cu trei segmente de gard electric. Ca şi adăpostul pentru urşi, spaţiul amenajat felinelor este prevăzut cu un canal de apă, lung de 50 de metri şi adânc de 2,5 metri, iar padocul, cu o suprafaţă de 150 metri pătraţi, este împărţit în trei spaţii principale, plus un spaţiu de pregătire a hranei. Adăpostul este cel mai mare din România şi a costat patru miliarde de lei vechi de la bugetul local al municipiului Ploieşti", a declarat Iulian Costache.

Iulian Costache a mai precizat că bucuria este şi a vizitatorilor animalelor care trăiesc la Zoo Bucov de lângă Ploieşti, care nu vor mai vedea animale chinuite, ce se plimbă nervos pe patru metri de beton, ci feline care aleargă libere într-un spaţiu generos, precum cei trei urşi, mutaţi încă de anul trecut într-un spatiu de 8.000 metri pătraţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici