Adevărul a ieşit la lumină într-un caz controversat din Olanda: Directorul unei clinici este tatăl a 49 de copii născuţi prin fertilizare in vitro

Testele ADN arată că Jan Karbaat, directorul unei clinici de fertilizare din Olanda, care a murit în 2017, şi-a folosit sperma, în loc de cea a donatorilor, devenind tatăl biologic a 49 de copii născuţi prin fertilizarea in vitro, scrie www.theguardian.com.

22439 afișări
Imaginea articolului Adevărul a ieşit la lumină într-un caz controversat din Olanda: Directorul unei clinici este tatăl a 49 de copii născuţi prin fertilizare in vitro

Olanda: Directorul unei clinici este tatăl a 49 de copii născuţi prin fertilizare in vitro

Jan Karbaat, care a murit în 2017, este tatăl biologic a 49 de copii născuţi după ce femeile au vizitat clinica sa de la Rotterdam. Bărbatul a folosit, pentru procedurile de fertilizare in vitro, propria spermă, în locul donatorilor, anunţă Defense for Children, organizaţie care se ocupă de protejarea drepturilor părinţilor şi copiilor născuţi în clinica medicului.

Rezultatele testelor ADN efectuate vineri dimineaţă la un spital din oraşul sud-estic Nijmegen au arătat că 49 de copii sunt descendenţi direcţi ai doctorului Karbaat, au anunţat reprezentanţii organizaţiei.

„Rezultatele confirmă suspiciunile potrivit cărora Karbaat a folosit propria spermă în clinică”, au menţionat reprezentanţii Defence for Children.

Cazul controversat a devenit public, după ce o instanţă olandeză a decis în februarie că rezultatele testului ADN ale lui Karbaat ar trebui puse la dispoziţia părinţilor şi copiilor pentru a-şi face propriile comparaţii.

Înainte de moartea sa, Karbaat a recunoscut că a conceput cu sperma sa 60 de copii. Clinica a fost închisă în anul 2009, pe fondul unor nereguli.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici