Adevărul ascuns din spatele jocului Monopoly. MOTIVUL pentru care a fost inventat

Elizabeth Magie este inventatorul jocului Monopoly şi se pare că acest joc de societate ar încuraja jucătorii să sărbătorească anumite valori pe care Magie nu voia să le promoveze. Monopoly a devenit unul dintre cele mai influente jocuri la nivel global.

5411 afișări
Imaginea articolului Adevărul ascuns din spatele jocului Monopoly. MOTIVUL pentru care a fost inventat

Adevărul ascuns din spatele jocului Monopoly. MOTIVUL pentru care a fost inventat

Magie s-a născut în 1866 şi a luptat pentru drepturile femeilor şi a creat un joc pentru a demonstra de ce capitalismul nu este bun. Ideea jocului a apărut după ce a citit cartea "Progress and Poverty" de Henry George, unde era menţionat dreptul fiecăruia de a folosi pământul exact ca dreptul la aer curat.

A creat în 1904 jocul numit "Landlords Game" care semăna foarte mult cu jocul din prezent, iar inovaţia, la vremea respectivă, o reprezenta un set de reguli "Prosperity" şi altul numit "Monopolist". Când se juca cu regulile "Prosperity", câştigătorul era cel care începea cu cei mai puţini bani şi care reuşea să-şi dubleze banii. Aici fiecare jucător câştiga bani când un jucător cumpăra o proprietate.

"Monopolist" semănă cu ceea ce ştim astăzi, câştigă cel care are cei mai mulţi bani şi care rămâne singurul jucător după ce percepe taxe de la cei care pică pe proprietăţile lui.

Citeşte mai multe pe Business Magazin

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici