Adolf Hitler era să se înece la patru ani

Preotul Max Tremmel a mărturisit înainte de a muri, în 1980, că un predecesor al său, preotul Johann Kuehberger, l-a salvat pe Adolf Hitler de la înec pe când cei doi erau copii, acesta putând fi unul dintre cele mai devastatoare acte de salvare din istorie.

594 afișări
Imaginea articolului Adolf Hitler era să se înece la patru ani

Adolf Hitler era să se înece la patru ani

Hitler nu a confirmat niciodată acest eveniment cât timp a trăit, dar un articol din ziarul Donauzeitung -Jurnalul de Dunăre-, care datează din 1894 şi a fost descoperit recent, pare să susţină această poveste, relatează Daily Mail.

În acest articol se prezintă povestea unui copil care a salvat un altul de aproximativ aceeaşi vârstă şi despre care se presupune că ar fi fost Hitler. În articol nu se menţionează însă numele celui salvat, ci doar că un copil de aproximativ patru ani a căzut prin gheaţa subţire care acoperea un râu, însă istoricii tind să îi dea dreptate lui Tremmel.

Acest eveniment este menţionat şi în cartea scrisă de Anna Elisabeth Rosmus şi intitulată "Afară din Passau- Plecând din oraşul căruia Hitler îi spunea Acasă".

"În 1984, în timp ce se juca împreună cu alţi copii, la fel ca toţi ceilalţi copii din Passau, Adolf a căzut în râu. Curentul era puternic iar apa foarte rece, ca şi cum ar fi venit direct din munţi. Spre norocul lui Adolf, fiul proprietarului casei unde locuia a reuşit să îl scoată la timp din apă, salvându-i viaţa", a scris Rosmus în cartea sa.

Faptul că Hitler nu a menţionat nimic despre acest incident poate fi explicat precum că cel care l-a salvat a devenit reprezentantul unei religii pe care el o ura, contrast cu mitul propagandist prin care se spunea că el a fost chemat de destin pentru a salva Germania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici