AEG a plătit peste un milion de dolari pentru ceremonia de omagiere a lui Michael Jackson din 2009

Organizatorul celor 50 de concerte pe care Michael Jackson urma să le susţină la Londra, compania AEG, a plătit, vineri, cu o săptămână înaintea împlinirii unui an de la decesul artistului, pe 25 iunie, peste un milion de dolari pentru ceremonia de omagiere ce a avut loc la Los Angeles în iulie 2009.

38 afișări
Imaginea articolului AEG a plătit peste un milion de dolari pentru ceremonia de omagiere a lui Michael Jackson din 2009

AEG a plătit peste un milion de dolari pentru ceremonia de omagiere a lui Michael Jackson din 2009 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

AEG a plătit 1,3 milioane de dolari municipalităţii din Los Angeles pentru a contribui la acoperirea costurilor implicate de folosirea forţelor de ordine şi de alte măsuri la ceremonia de omagiere a "regelui muzicii pop", care a avut loc pe 7 iulie 2009. Costurile pentru întreaga ceremonie au fost de circa 3,2 milioane de dolari. Evenimentul a avut loc la Staples Center, deţinut de AEG.

Decesul lui Michael Jackson a survenit pe 25 iunie 2009 la Los Angeles, înainte ca artistul să susţină o serie de 50 de concerte la Londra, organizate de AEG.

După moartea starului, compania AEG a semnat, la începutul lunii august 2009, un contract în valoare de 60 de milioane de dolari cu Sony Pictures pentru producerea documentarului "This Is It" ce prezintă imagini filmate în timpul repetiţiilor susţinute de Michael Jackson la Los Angeles pentru cele 50 de concerte pe care ar fi trebuit să le prezinte la Londra. Filmul a fost lansat pe 28 octombrie 2009.

Familia Jackson va organiza o ceremonie specială la Los Angeles, pe 26 iunie, la care vor participa numeroase celebrităţi, pentru a comemora un an de la moartea lui Michael Jackson, scria presa americană la începutul lunii iunie. Fanii acestuia sunt aşteptaţi să îi viziteze oraşul natal, Gary, din Indiana, iar Randy, unul dintre fraţii lui Michael Jackson, a ajuns la o înţelegere cu directorii cimitirului Forest Lawn din Glendale, California, pentru a le permite fanilor să viziteze mormântul cântăreţului, deşi încă nu a fost făcut vreun anunţ în legătură cu acest posibil eveniment.

Mama lui Michael Jackson, Katherine ar plănui să lanseze, săptămâna viitoare, o carte cu fotografii personale cu fiul ei. Site-ul Showbiz411.com a precizat că volumul se va numi "Never Can Say Goodbye" şi va fi publicat de însăşi Katherine Jackson, în vârstă de 80 de ani.

Pe de altă parte, tatăl artistului, Joe, ar urma să se adreseze instanţei, înainte de 25 iunie, pentru a-i acuza pe cei de la AEG că nu s-au preocupat îndeajuns ca lui Michael să-i fie acordate îngrijirile medicale corespunzătoare în timpul pregătirilor pentru concertele programate la Londra.

Michael Jackson a încetat din viaţă pe 25 iunie 2009, în Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, în urma unei supradoze de medicamente. Poliţia americană a calificat moartea sa drept "omucidere". La începutul acestui an, Conrad Murray, fostul medic personal al starului, a fost pus sub acuzaţie pentru omucidere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici