Akon a lansat un proiect ce vizează furnizarea de electricitate pentru 1 milion de locuinţe din Africa

Cântăreţul R&B Akon a lansat un proiect ambiţios în Africa, ce vizează furnizarea de electricitate pentru un milion de locuinţe până la sfârşitul acestui an.

242 afișări
Imaginea articolului Akon a lansat un proiect ce vizează furnizarea de electricitate pentru 1 milion de locuinţe din Africa

Akon a lansat un proiect ce vizează furnizarea de electricitate pentru 1 mil. de locuinţe din Africa

Vedeta a realizat deja o echipă împreună cu oficiali ai instituţiilor de caritate şi directori ai corporaţiilor locale pentru campania "Akon luminează Africa", un proiect ce vizează ca locuinţele de pe întreg continentul să fie echipate cu panouri solare pentru a furniza energie, informează contactmusic.com.

Cântăreţul a realizat un turneu în nouă ţări din Africa, în luna februarie, şi s-a întâlnit cu politicieni de top din statul său natal Senegal, dar şi din Mali, Guineea, Gambia, Gabon şi Burkina Faso, în încercarea de a obţine sprijinul acestora.

Întrebat cum decurge campania, Akon a răspuns: "Incredibil! Primim foarte multe răspunsuri din partea liderilor cu care m-am întâlnit. Trebuie să menţinem ritmul".

Akon a fost ajutat să obţină sprijinul Guvernului Republicii Guineea de unchiul său, Idrissa Thiam, care ocupă funcţia de ministru al Energiei.

Artistul de origine senegaleză Akon, pe numele său real Aliaune Thiam, în vârstă de 40 de ani, este cântăreţ, compozitor şi producător de hip-hop şi R&B. A început să fie cunoscut după lansarea primului său single, "Locked Up", de pe albumul de debut "Trouble". Cel de-al doilea material discografic i-a adus o nominalizare la premiile Grammy, pentru piesa "Smack That". Akon are la activ 23 de cântece în Billboard Hot 100 şi este singurul artist care a ocupat de două ori primul şi al doilea loc, simultan, în acest clasament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici