Allee Willis, textiera temei muzicale din „Friends”, a murit la 72 de ani

Allee Willis, textiera pieselor folosite drept teme muzicale în ”Friends” şi “The Karate Kid” şi a unor hituri precum ”September”, a murit la 72 de ani, anunţă Variety.

298 afișări
Imaginea articolului Allee Willis, textiera temei muzicale din „Friends”, a murit la 72 de ani

Sursă foto: Profimedia

Compozitoarea Allee Willis, cunoscută pentru colaborarea cu trupa Earth, Wind & Fire ca şi pentru versurile piesei ” I'll be there for you”, cunoscută drept tema muzicală a seriei “Friends” sau pentru partitura spectacolului “The Color Purple”, de pe Broadway, a murit marţi la Los Angeles. Avea 72 de ani iar cauza morţii a fost un stop cardiac.

Prudence Fenton, prezentată de prietenii de familie ai artistei drept ”partenerul şi sufletul pereche” al lui Willis, a declarat că este şocată de moartea subită a prietenei sale.

Willis a fost inclusă în Songwriters Hall of Fame în 2018 pentru piese ca “Neutron Dance”, cântată de Pointer Sisters, “What Have I Done to Deserve This?”, interpretată de Pet Shop Boys şi Dusty Springfield, “Lead Me On”, cu Patti LaBelle.

Publicaţia The Times a numit-o la includerea în Songwriters Hall of fame “o regină a kitschului care făcea să cânte întreaga lume”.

Willis era cunoscută în Los Angeles pentru stilul vestimentar retro ţipător pe care îl practica atât în vestimentaţie cât şi în decorarea casei. Vila sa construită în 1937 era văruită în roz şi botezată “Willis Wonderland” (Lumea minunată a lui Willis). Domiciliul său arăta ca un muzeu al istoriei pop, fiind folosit ca locaţie pentru o serie de fotografii realizate recent de publicaţia Variety cu Billie Eilish.

Willis a câştigat de două ori premiul Grammy, pentru “The Color Purple”, cel mai bun album de teatru muzical, în 2016, şi pentru contribuţia pe care şi-a adus-o la coloana sonoră a peliculei “Beverly Hills Cop”, cu două decenii mai devreme. A fost nominalizată la premiile Tony (pentru “The Color Purple”) şi Emmy (pentru tema din “Friends”).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici