Alte nouă femei îl acuză pe Jeffrey Epstein de abuz sexual

Alte nouă femei au afirmat, într-un nou proces, că au fost abuzate sexual de miliardarul american Jeffrey Epstein, între 1985 şi 2007, unele dintre ele având 13 ani la momentul presupuselor fapte, informează New York Post.

509 afișări
Imaginea articolului Alte nouă femei îl acuză pe Jeffrey Epstein de abuz sexual

Alte nouă femei îl acuză pe Jeffrey Epstein de abuz sexual

Femeile preferă să îşi păstreze anonimatul şi spun că au fost agresate sexual când aveau vârste cuprinse între 13 şi 23 de ani, unele dintre ele fiind violate de Jeffrey Epstein sau de partenerii săi de afaceri.

Potrivit documentelor depuse în înstanţă marţi, două dintre victime au fost abuzate „în mod repetat".

Primul incident s-ar fi produs în 1985, când o femeie, în vârstă de 23 de ani la acea vreme, „a fost agresată sexual, a abuzată şi a fost bătută", potrivit documentelor depuse în instanţă.

Cel mai recent dintre abuzurile prezentate în noile acuzaţii la adresa magnatului - care, în luna august, s-a sinucis în celula sa de la o închisoare din New York - ar fi avut loc în 2007 şi ar fi fost comis asupra unei tinere de 21 de ani.

Avocatul reclamantelor, Jordan Merson, a declarat că presupusele abuzuri au avut loc în New York, New Mexico şi în Insulele Virgine şi că le-au produs femeilor probleme psihice, inclusiv tulburări posttraumatice, tulburări de alimentaţie şi probleme care au condus la tentative de suicid.

„Aceste femei au rămas traumatizate pentru tot restul vieţii ca urmare a ceea ce Epstein le-a făcut şi abia acum au o şansă la justiţie", a declarat Merson.

La momentul decesului, Jeffrey Epstein, un fost apropiat al lui Bill Clinton, Donald Trump, dar şi al prinţului Edward al Marii Britanii - acuzat şi el de complicitate la abuzurile sexuale ale miliardarului american -, era arestat pentru trafic de minori, în New York şi Florida, în perioada 2002 - 2005, fapte pentru care risca o pedeapsă de până la 45 de ani de închisoare. Miliardarul, care a murit la vârsta de 66 de ani, pledase nevinovat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici