"Amanţii pasageri" de Pedro Almodovar, premiera pe marile ecrane româneşti pe 7 iunie - VIDEO

Cel mai nou film al lui Pedro Almodovar, "Amanţii Pasageri/ Los amantes pasajeros", va avea premiera pe marile ecrane româneşti pe 7 iunie, informează distribuitorii, Independenţa Film.

263 afișări
Imaginea articolului "Amanţii pasageri" de Pedro Almodovar, premiera pe marile ecrane româneşti pe 7 iunie - VIDEO

"Amanţii pasageri" de Pedro Almodovar, premiera pe marile ecrane româneşti pe 7 iunie

Filmul va fi proiectat în deschiderea Festivalului Internaţional de Film Transilvania, la Cluj-Napoca, pe 31 mai. Comedia "morală, orală şi ireală, sau nerealistă", după cum o descrie regizorul, va putea fi văzută în premieră absolută în România, într-o proiecţie unică, pe 31 mai, de la ora 20:45, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. Pelicula este prezentată la TIFF în parteneriat cu Independenţa Film.

După o serie de melodrame "întunecate" ca "Volver", "Îmbrăţişări frânte/ Los abrazos rotos" sau "Pielea în care trăiesc/ La piel que habito", Pedro Almodóvar se întoarce cu "Los amantes pasajeros" la genul care l-a făcut cunoscut în anii ’80: comedia. Acţiunea se petrece într-un avion, de la defectarea acestuia şi până la aterizarea de urgenţă, timp în care pasagerii, "dezbrăcaţi de iPhone-uri, filmuleţe, internet şi iPad-uri, sunt condamnaţi să fie ei înşişi, înconjuraţi de necunoscuţi", potrivit lui Almodovar.

Penélope Cruz şi Antonio Banderas, doi dintre actorii favoriţi ai lui Almodovar, au apariţii cameo în acest film.

"S-au făcut mai multe filme despre oameni care nu pot scăpa din locul în care se află (şi televiziunea e plină de concursuri de supravieţuire, claustrofobe), de la «Îngerul exterminator» al lui Buñuel la «Îngropat de viu», de Rodrigo Cortés, unde totul se petrece în cel mai mic spaţiu imaginabil, un sicriu. Provocarea e dificilă şi pentru cel îngropat, dar şi pentru cel care spune povestea lui, regizorul", spune Almodovar despre cel de-al 19-lea film din cariera sa.

În rolurile pasagerilor apar câţiva dintre cei mai bine cotaţi actori spanioli - Javier Cámara, Cecilia Roth, Hugo Silva, Guillermo Toledo, Lola Dueñas, Blanca Suárez şi Raúl Arévalo -, pe care spectatorii i-au văzut la TIFF în filme ca "AlbastruÎnchisAproapeNegru/ AzulOscuroCasiNegro" (Premiul publicului - TIFF 2007), "Graşii/ Gordos" (Premiul publicului- TIFF 2010) sau "Verii/ Primos".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici