Ambasadorul britanic: Cel mai mare diplomat al tuturor timpurilor e Cupidon

Ambasadorul britanic la Bucureşti, Martin Harris, povesteşte, într-o postare pe blog, despre nunta unor prieteni - un cuplu româno-britanic - , evenimentul determinându-l să aprecieze că cel mai mare diplomat din toate timpurile este Cupidon, "acest îngeraş obraznic".

47 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul britanic: Cel mai mare diplomat al tuturor timpurilor e Cupidon

Ambasadorul britanic: Cel mai mare diplomat al tuturor timpurilor e Cupidon (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Cine este cel mai mare diplomat din toate timpurile? Metternich - autorul Congresului de la Viena? Titulescu, inginerul «antanta»? Sau poate Kissinger, care l-a dus pe Nixon în China? Nu. Cel mai mare diplomat din toate timpurile este Cupidon. Acest îngeraş obraznic a făcut pentru cauza relaţiilor internaţionale mai mult decât toate serviciile diplomatice ale lumii puse la un loc", scrie Martin Harris într-o postare pe blog intitulată "Romania -Britain: Let's get married!".

El îşi începe astfel postarea referitoare la o nuntă între un britanic şi o româncă - prieteni de-ai săi - la care a asistat la sfârşitul săptămânii.

"Un coleg din Ministerul de Externe s-a căsătorit cu o adorabilă mireasă din Piatra Neamţ. Acest cuplu european a fost realizat la Bruxelles, unde ea era la lucru, dar a existat şi contribuţia unei burse care a dus-o pe ea în Marea Britanie, la studii", povesteşte Martin Harris.

"Şi astfel ne-am adunat cu toţii, un amestec de familii şi prieteni români şi britanici, pentru a fi martorii uniunii dintre România şi Marea Britanie, reprezentată de un cuplu fericit", adaugă diplomatul, care notează faptul că evenimentul a avut loc într-un cadru tradiţional britanic, la o biserică dintr-un sat liniştit din zona Northamptonshire.

"Ca diplomaţi, ne petrecem cariera întreagă încercând să creăm legături între state. Cu nesfârşite întâlniri, negocieri, recepţii încercăm să aducem laolaltă ţările - pentru comerţ, pentru securitate colectivă, pentru parteneriate construite pe valori şi interese comune. Dar când Cupidon îşi lansează săgeata - bingo - totul îi reuşeşte dintr-o singură lovitură! Nu putem decât să-i admirăm succesul şi să îl înscriem în registrele de la Consulat", concluzionează Harris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici