Americanii încep construirea internetului cuantic, care nu va putea fi spart. Câţi bani vor investi VIDEO

  • Computerele cuantice sunt de milioane de ori mai puternice decât cele clasice.
  • Modul de transmitere a informaţiilor va face imposibil orice atac.
  • Americanii vor investi 700 de milioane de dolari anual în tehnologie cuantică.
6016 afișări

La 50 de ani de la înfiinţarea internetului aşa cum îl ştim, americanii fac pasul către internetul viitorului, internetul cuantic.

E reţeaua care va conecta toate viitoarele computere cuantice. Poate te întrebi de ce e nevoie de încă un internet. Pentru că transmiterea informaţiilor se va face în mod diferit faţă de ce ştii şi foloseşti astăzi. Un mod de transmitere care va face imposibile atacurile infractorilor cibernetici.

Şi, în plus, computerele cuantice sunt de milioane de ori mai puternice decât cele obişnuite. Ca să-ţi faci o idee, în viitor, vei avea acasă o simplă interfaţă, totul se va petrece în cloud, la o viteză pe care e greu să ti-o imaginezi astăzi.

Americanii şi-au făcut deja planul şi vor investi 700 de milioane de dolari anual în tehnologie cuantică.   

               

Profesorul David Awschalom e convins de impactul internetului cuantic.

„Acum 50 de ani, când internetul de azi a fost creat, puţini şi-au imaginat cum o să fie folosit astăzi, aşa că e greu de imaginat ce impact va avea internetul cuantic asupra vieţilor oamenilor peste 50 de ani. Dar o va face şi sunt încântat să fiu aici la începutul său”, explică directorul Chicago Quantum Exchange, David Awschalom. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici