AMUZANT SAU DEZGUSTĂTOR? Un tricou cu imaginea reginei Elizabeth a II-a, pus în vânzare pe internet, a provocat un val de critici - FOTO

Un tricou cu imaginea reginei Elizabeth a II-a, pus în vânzare de o firmă din Marea Britanie, a provocat un val de critici, fanii Majestăţii sale calificând iniţiativa drept "dezgustătoare".

2150 afișări
Imaginea articolului AMUZANT SAU DEZGUSTĂTOR? Un tricou cu imaginea reginei Elizabeth a II-a, pus în vânzare pe internet, a provocat un val de critici - FOTO

AMUZANT SAU DEZGUSTĂTOR? Un tricou cu imaginea reginei Elizabeth a II-a, pus în vânzare pe internet, a provocat un val de critici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Firma Shot Dead in the Head, care vinde produse online, a pus în vânzare săptămâna trecută un tricou cu o poză în care capul reginei este ataşat corpului unui manechin ce apare topless, scrie The Sun.

Tricoul este inscripţionat cu sloganul "Loverly Jubilees", un joc de cuvinte între "Diamond Jubilee/Jubileul de Diamant", pe care regina îl aniversează în acest an, şi termenul "jubblies", folosit în limbajul popular pentru "sâni".


"Este ridicol, este îngrozitor. Cât de lipsit de gust poate fi aşa ceva? Este îngrozitor, mai ales din partea unei firme din Marea Britanie", a declarat Margaret Tyler, în vârstă de 68 de ani, care colecţionează obiecte legate de regalitate.

De cealaltă parte, Dave Zatchij, de la firma Shot Dead in the Head, a declarat că totul este o glumă. "Ne place să şocăm. Suntem la limită, dar cred că în sensul bun. Ideea mi-a venit când am văzut cuvântul «jubilee» şi mi s-a părut că seamănă foarte mult cu «jubblies». Cred că este mai degrabă amuzant decât jignitor", a spus Zatchij.

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat: "Nu cred că vom comenta într-o problemă atât de nepotrivită ca aceasta".

Jubileul de diamant al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii - împlinirea a 60 de ani de la urcarea pe tron - va fi sărbătorit din februarie până în iunie, cu fastul propriu casei regale de Windsor, dar şi cu consideraţie în contextul acestei perioade de austeritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici