Jubileul de diamant al reginei Elizabeth a II-a: Ce artişti vor concerta. Biletele vor fi atribuite la întâmplare

Shirley Bassey, Elton John şi Paul McCartney se numără printre artiştii de prim rang care şi-au confirmat participarea la concertul extraordinar organizat în luna iunie la Londra, pentru a marca jubileul de diamant al reginei Elizabeth a II-a.

564 afișări
Imaginea articolului Jubileul de diamant al reginei Elizabeth a II-a: Ce artişti vor concerta. Biletele vor fi atribuite la întâmplare

Regina Elizabeth a II-a (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Evenimentul, care este un joint venture între BBC şi Gary Barlow, va avea loc în apropiere de Queen Victoria Memorial din faţa Palatului Buckingham, informează bbc.co.uk.

Gary Barlow, unul dintre membrii grupului Take That, spune că acest concert "va transcede multe decenii de muzică".

Cu ajutorul unui sistem naţional de tragere la sorţi, care poate fi accesat şi online, organizatorii vor distribui bilete gratuite unui număr de 10.000 de persoane. Doritorii pot să participe şi aplicând prin poştă la acest sistem, în perioada 7 februarie - 2 martie.

Biletele vor fi atribuite la întâmplare, fără să fie respectată regula "primul venit - primul servit".

Posesorii de bilete vor putea să participe totodată la un picnic special, organizat cu ocazia jubileului de diamant al reginei Elizabeth a II-a, care va avea loc în grădina Palatului Buckingham.

La acest concert vor mai participa şi alţi artişti prestigioşi, precum Tom Jones, Annie Lennox, Cliff Richard, Jessie J, Alfie Boe, Jools Holland, Lang Lang, Madness şi Ed Sheeran. Organizatorii au precizat că vor anunţa şi alte nume în zilele şi săptămânile viitoare.

Concertul va fi difuzat în direct de BBC One, BBC One HD şi BBC Radio 2 în Marea Britanie şi va putea fi urmărit de alte milioane de persoane din întreaga lume. Telespectatorii din Statele Unite vor putea să îl urmărească, a doua zi, pe reţeaua de televiziune ABC.

Jubileul de diamant al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii - împlinirea a 60 de ani de la urcarea pe tron - va fi sărbătorit din februarie până în iunie, cu fastul propriu casei regale de Windsor, dar şi cu consideraţie în contextul acestei perioade de austeritate.

Principalele momente festive vor avea loc însă de pe 2 iunie, data încoronării reginei, timp de patru zile. În prima zi va avea loc derby-ul Epsom, singurul în care caii reginei nu au fost premiaţi până acum. Duminică, 3 iunie, va avea loc "Big lunch" (marele prânz n.r.), când milioane de oameni vor fi în parcuri, pub-uri şi pe străzile regatului. În aceeaşi zi, circa 1.000 de ambarcaţiuni vor oferi pe Tamisa un spectacol grandios, ce nu a mai avut loc de pe vremea regelui Charles al II-lea, din secolul al XVII-lea.

În ziua următoare, 2012 felinare vor fi aprinse succesiv, de la Tonga, din Pacific, până la Londra. Pe acesta din urmă îl va aprinde chiar regina, pe bulevardul Mall ce va fi pavoazat cu steagurile Regatului Unit. În seara acestei zile, orchestra BBC va oferi un concert în faţa palatului Buckingham.

Pe 5 iunie, în ultima zi de sărbătoare, va avea loc o slujbă la catedrala Saint-Paul, după care regina se va plimba cu caleaşca pe străzile Londrei şi îşi va face apoi apariţia la balconul palatului Buckingham.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici