Amy Winehouse şi Leona Lewis vor cânta la un concert dedicat lui Nelson Mandela

Amy Winehouse, Leona Lewis, precum şi Eminem şi trupa Razorlight vor susţine, pe 27 iunie, alături de alţi artişti, un concert organizat cu ocazia celei de-a 90-a aniversări a lui Nelson Mandela, informează New Musical Express.

15 afișări
Imaginea articolului Amy Winehouse şi Leona Lewis vor cânta la un concert dedicat lui Nelson Mandela

Primul preşedinte de culoare al Africii de Sud (1994-1999), Nelson Mandela (Imagine: Mediafax Foto)

Concertul aniversar va avea loc la Londra, în Hyde Park, iar pe scenă mai sunt anunţaţi să evolueze Duffy, Keane, Sugababes şi Jamelia.

Pentru acest spectacol vor fi puse în vânzare, în aproximativ o săptămână, în jur de 45.000 de bilete, cu preţuri începând cu 65 de lire sterline (circa 82 de euro).

Acesta este cel de-al şaselea concert internaţional dintr-o serie lansată de Nelson Mandela în 2003, în cadrul campaniei sale botezată "46664" - numărul matricol purtat de fostul preşedinte sud-african în timpul celor 27 de ani de închisoare -, care are ca scop atragerea atenţiei asupra maladiei SIDA care a provocat milioane de victime în Africa subsahariană.

 De asemenea, spectacolul marchează, în acelaşi timp, faptul că pe 18 iulie 2008, Nelson Mandela împlineşte 90 de ani.

Nelson Mandela, primul preşedinte de culoare al Africii de Sud (1994-1999), a petrecut 27 de ani în detenţie, dintre care 18 la Robben Island, pentru lupta sa împotriva regimului minorităţii albe.

Unul dintre fiii lui a murit din cauza maladiei SIDA, în ianuarie 2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici