Andrei Hrebenciuc: Nu cred că trebuie să-mi fie ruşine de propriul noroc

Vineri, 19 noiembrie a.c., ora 17.00, Andrei Hrebenciuc îşi asumă, la Târgul de Carte Gaudeamus, o nouă expunere publică, în calitate, de această dată, de autor al cărţii "Iluzia. Erou şi antierou în crizele economice", apărută la Editura Corint. Până când comentariile postlectură vor fi posibile, Ziarul de Duminică a purtat un dialog cu tânărul economist, doctorand al Academiei de Studii Economice.

30 afișări
Imaginea articolului Andrei Hrebenciuc: Nu cred că trebuie să-mi fie ruşine de propriul noroc

Andrei Hrebenciuc: Nu cred că trebuie să-mi fie ruşine de propriul noroc

- Domnule Andrei Hrebenciuc, cartea pe care o veţi lansa vineri, 19 noiembrie, la Târgul Gaudeamus este rezultatul unei preocupări mai vechi a dumneavoastră ca economist sau e un răspuns generat de actuala criză economică?

- Ideea acestei cărţi mi-a venit odată cu începutul crizei economice din SUA şi prima carte care m-a pus pe gânduri cu adevărat asupra anumitor tipare comune în crizele economice a fost "Lebăda Neagră" de Nassim Taleb.

- Are legătură subiectul cărţii cu teza de doctorat pe care o pregătiţi?
- Foarte mică, teza mea de doctorat se referă la coordonarea politicilor economice la nivelul Zonei Euro şi, în special, la influenţa politicii fiscale asupra coordonării din sistem.
- Este "Iluzia..." o carte dedicată exclusiv specialiştilor sau e accesibilă şi publicului larg?
- Mi-am dorit să fie o carte accesibilă publicului larg şi cred că am reuşit, stilul şi modul de prezentare ale diferitelor tematici sunt prietenoase şi nu necesită decât o minimă pregătire economică pentru înţelegerea situaţiilor prezentate.

Citeşte mai multe despre Andrei Hrebenciuc pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici