Andy Garcia va fi preşedintele georgian Saakaşvili într-un film de război

Actorul american Andy Garcia interpretează rolul preşedintelui georgian Mihail Saakaşvili, într-un film ce prezintă războiul ruso-georgian din 2008, în regia lui Renny Harlin. Potrivit televiziunii georgiene, Andy Garcia a ajuns, luni, la Tbilisi pentru filmările la această peliculă. De asemenea, televiziunea informează că echipa tehnică va filma, timp de 20 de zile, în reşedinţa preşedintelui georgian.

40 afișări
Imaginea articolului Andy Garcia va fi preşedintele georgian Saakaşvili într-un film de război

Andy Garcia va fi preşedintele georgian Saakaşvili într-un film de răzoi (Montaj foto: Mediafax Foto/AFP)

Renny Harlin şi-a anunţat, în august, intenţia de a realiza un film pe tema conflictului ruso-georgian, care va fi, în opinia sa, "o declaraţie puternică împotriva războiului".

Filmul prezintă întâmplările prin care trec un jurnalist şi un fotoreporter prinşi în mijlocul conflictului dintre Rusia şi Georgia pentru controlul regiunii Osetia de Sud.

Presa georgiană a scris că există dubii privind imparţialitatea filmului, subliniind că unul dintre producători, Papouna Davitaia, este un deputat georgian, apropiat al lui Saakaşvili.

De asemenea, presa rusă susţine că regizorul sârb Emir Kusturica va realiza un film pe tema aceluiaşi conflict, dar din punctul de vedere al locuitorilor Osetiei de Sud.

Andy Garcia, actor nominalizat la premiile Oscar şi Globul de Aur pentru rolul lui Vincent Mancini din "Naşul partea III", a jucat în filme precum "Pantera roz 2", "Chihuahua de Beverly Hills", "The Last Testament of Lucky Luciano", "Ocean's Thirteen - Acum sunt 13", "Aşii din mânecă", "Oraşul pierdut", "Modigliani" şi "Ocean's Twelve - Unsprezece + una".

Regizorul Renny Harlin este cunoscut pentru filme precum "12 încercări", "Conjuraţia tăcerii", "Exorcist: Începutul", "La viteză maximă" şi "Greu de ucis 2".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici