Angela Merkel, cea mai puternică femeie din lume

Cancelarul german Angela Merkel rămâne, pentru al treilea an consecutiv, cea mai puternică femeie din lume, potrivit unui clasament anual publicat miercuri de revista americană Forbes.

74 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel, cea mai puternică femeie din lume

Angela Merkel, cea mai puternică femeie din lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Secretarul de Stat american Condoleezza Rice coboară de pe poziţia a patra, în 2007, pe locul şapte, iar senatorul democrat Hillary Clinton, fostă candidată la învestitura pentru alegerile prezidenţiale din Statele Unite din partea Partidului Democrat, coboară de pe locul 25 pe 28, informează Forbes..

Preşedintele grupului nuclear francez Areva, franţuzoaica Anne Lauvergeon, ajunge de pe poziţia 14, în 2007, pe locul nouă, în 2008.

Ocupanta locului doi nu este foarte cunoscută publicului.

Este vorba despre Sheila Bair, preşedinte al Corporaţiei pentru Asigurări ale depozitelor federale (FDIC), una dintre autorităţile de reglementare a sectorului bancar din Statele Unite, care anunţă în special eşecurile bancare în această ţară.

Preşedintele Argentinei, Cristina Fernandez, se află pe locul al 13-lea.

Clasamentul Forbes este compus din 23 de femei-politician, 54 de preşedinţi de societăţi, dar şi câteva femei influente din cadrul instituţiilor de presă sau din cadrul organizaţiilor cu scop nelucrativ, potrivit Forbes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici