Angelina Jolie participă la lansarea unei campanii contra violenţelor sexuale din zonele de război

Actriţa americană Angelina Jolie va participa, marţi seară, la Londra, la lansarea unei campanii iniţiate de guvernul britanic contra violenţelor sexuale comise în zonele de război.

193 afișări
Imaginea articolului Angelina Jolie participă la lansarea unei campanii contra violenţelor sexuale din zonele de război

Angelina Jolie participă la lansarea unei campanii contra violenţelor sexuale din zonele de război

La acest eveniment, organizat la sediul Ministerului de Externe din Londra, actriţa americană va susţine un discurs în faţa invitaţilor - parlamentari, personalităţi publice şi militanţi pentru drepturile omului. Campania are scopul de a spori gradul de conştientizare în rândul populaţiei privind problema violurilor comise în zonele de război, informează contactmusic.com.

Iniţiativa guvernului britanic a fost creată totodată cu scopul de a obţine mai multe dovezi contra persoanelor care se fac vinovate de violenţe sexuale în acele zone de pe glob. O echipă de experţi britanici va fi creată până la sfârşitul acestui an, din poliţişti, avocaţi, psihologi şi medici, care vor avea misiunea de a strânge şi centraliza dovezi despre comiterea acestor agresiuni, de a instrui organizaţiile care luptă contra violenţelor sexuale şi de a furniza expertiza necesară pentru alcătuirea unei legislaţii internaţionale ce va întări sancţiunile contra agresorilor sexuali.

La eveniment va participa şi William Hague, ministrul britanic de Externe, iar invitaţii vor avea ocazia de a viziona filmul "In The Land Of Blood And Honey", care marchează debutul regizoral al actriţei Angelina Jolie, o peliculă despre violenţele la care au fost supuse femeile din fostul spaţiu iugoslav în timpul războiului din Bosnia (1992 - 1995).

Războiul din Bosnia a făcut circa 100.000 de morţi, iar circa 20.000 de femei, în majoritate musulmane, au fost violate în timpul acestui conflict, potrivit organizaţiilor internaţionale.

"In the Land of Blood and Honey" a fost nominalizat anul acesta la premiile Globul de Aur, la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină".

Pentru acest film, actriţa americană a fost numită, la sfârşitul lunii aprilie, cetăţean de onoare al oraşului Sarajevo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici