Animaţia "Hotel Transilvania", lider în box office-ul românesc de weekend. Ce filme mai sunt în top - VIDEO

Filmul de animaţie "Hotel Transylvania/ Hotel Transilvania" a fost lider în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 601.223 de lei şi 30.785 de spectatori, informează Asociaţia Film România.

262 afișări
Imaginea articolului Animaţia "Hotel Transilvania", lider în box office-ul românesc de weekend. Ce filme mai sunt în top - VIDEO

Animaţia "Hotel Transilvania", lider în box office-ul românesc de weekend. Ce filme mai sunt în top

Hotel Transylvania este extravagantul hotel de cinci stele al lui Dracula, unde monştrii şi familiile lor se pot simţi în largul lor, fără a fi deranjaţi de oameni. Într-un weekend cu totul special, Dracula i-a invitat pe câţiva dintre cei mai faimoşi monştri ai lumii - Frankenstein cu soţia, Mumia, Omul Invizibil, o familie de vârcolaci şi mulţi alţii -, pentru a sărbători cea de-a 118-a aniversare a fiicei sale Mavis. Lui Dracula nu i se pare că va avea probleme dacă va comanda din afară mâncarea pentru petrecerea acestor ciudaţi, dar universul său se va prăbuşi când un muritor de rând va pune piciorul pentru prima dată în acest hotel şi se va împrieteni cu Mavis. Actorii care dau voce personajelor sunt Adam Sandler, Andy Samberg, Selena Gomez, Kevin James, Fran Drescher, Steve Buscemi, Molly Shannon, David Spade şi CeeLo Green. Regia îi aparţine lui Genndy Tartakovsky, producţia, lui Michelle Murdocca, iar scenariul este scris de Peter Baynham şi Robert Smigel.

Pe locul al doilea în box office-ul românesc s-a clasat liderul săptămânii trecute, "Taken 2: Teroare în Istanbul", care a avut încasări de 382.767 de lei şi 20.030 de spectatori. Cea de-a doua parte a aventurilor fostului agent CIA Bryan Mills (Liam Neeson) - o continuare a filmului "Taken: Teroare în Paris" - este distribuită în România de MediaPro Distribution. Regizat de Olivier Megaton, "Taken 2: Teroare în Istanbul" promite să cucerească definitiv publicul românesc cu mult suspans, urmăriri explozive, o poveste bine închegată şi un tată instruit să facă faţă oricărei situaţii. În Paris, mafia albaneză a făcut greşeala de a-i răpi fiica lui Bryan Mills. Astăzi, în timp ce-şi plâng morţii, albanezii caută răzbunare şi-l atacă direct pe acest fost agent CIA "înzestrat cu abilităţi speciale".

Pe locul al treilea s-a situat premiera "Minte-mă frumos", de Iura Luncaşu. Filmul "Minte-mă frumos", o producţie MediaPro Pictures, a avut încasări record la premiera în cinematografele româneşti, din weekend - 229.000 de lei şi 14.011 spectatori. Filmul "Minte-mă frumos" a fost realizat după un scenariu de Adrian Lustig şi îi are în distribuţie pe Andi Vasluianu, Diana Dumitrescu, Marius Damian, Antoaneta Zaharia şi Loredana Groza. Producătorul filmului este Ducu Ion.

Pe locul al patrulea în clasament se regăseşte o altă premieră, "Astérix & Obélix: În slujba Majestăţii Sale", cu încasări de 214.910 lei şi 9.827 de spectatori. Acţiunea se petrece în anul 50 î.e.n., când Cezar vrea să mai facă nişte cuceriri, aşa că se hotărăşte să invadeze, în fruntea legiunilor sale, o insulă aflată la graniţele lumii ştiute, un ţinut misterios numit Bretania. Victoria este rapidă şi totală. Adică, pe aproape... Un sătuc breton este decis să-i reziste, dar acum i s-au cam epuizat resursele. Cordelia, regina bretonilor, îşi trimite cel mai fidel ofiţer, pe Flegmatix, să ceară ajutor în Galia, acolo unde un sătuc galez le ţine piept romanilor de ceva timp, cu mare succes... În sătucul în chestiune, Asterix şi Obelix sunt deja ocupaţi până peste cap, căci şeful lor le-a încredinţat nepotul Şmecherix, proaspăt sosit de la Luteţia, ca să aibă grijă de el şi, mai ales, ca să facă un adevărat bărbat din el.

Pe locul al cincilea în box office-ul românesc se află "Looper: Asasin în viitor", care a avut încasări de 125.067 de lei şi 6.370 de spectatori. Acţiunea din filmul "Looper: Asasin în viitor" se desfăşoară într-o perioadă în care călătoria în timp este ilegală şi deci disponibilă numai pe piaţa neagră. Atunci când mafia vrea să scape de cineva nedorit, membrii acesteia trimit victima cu treizeci de ani înapoi în timp, când un ucigaş plătit - aşa cum este şi Joe (Joseph Gordon-Levitt) - aşteaptă să lichideze ţinta. Joe câştigă bine şi viaţa lui pare să fie foarte bună până când mafia decide să închidă cercul şi să scape de ucigaş, aşa că îl trimit înapoi în timp chiar pe Joe din viitor (Bruce Willis).

În total, în weekend, cinematografele româneşti au avut încasări de 1.941.378 de lei şi 101.892 de spectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici