Anul 2014 în cinematografele româneşti: Filme de Oscar, Cannes şi acţiuni în stil hollywoodian

Distribuitorii de film români au pregătit pentru anul 2014 o gamă variată de lungmetraje, astfel că cinefilii vor putea vedea pe marile ecrane pelicule premiate la Globul de Aur şi Cannes, producţii care se află în cursa pentru Oscar, dar şi filme de acţiune realizate în pur stil hollywoodian.

962 afişări
Imaginea articolului Anul 2014 în cinematografele româneşti: Filme de Oscar, Cannes şi acţiuni în stil hollywoodian

Anul 2014 în cinematografele româneşti: Filme de Oscar, Cannes şi acţiuni în stil hollywoodian (Imagine: Shutterstock)

Anul care s-a încheiat a fost unul profitabil pentru cinematografia mondială, în pofida efectelor prelungite ale crizei economice, recesiunea determinându-i pe oameni să redescopere "magia" sălilor de cinema.

Pe lângă producţii premiate la gala Globul de Aur, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles, anul 2014 este bogat în filme de acţiune realizate în stil pur hollywoodian. Aşadar, pelicule precum "Hercules: The Legend Begins", "300: Ascensiunea unui imperiu/ 300: Rise of an Empire", "Need For Speed", "Expendables 3", "The Amazing Spider-Man", "Robocop" şi "Transformers: Age Of Extincition" se află deja în calendarul filmelor care vor fi lansate pe marile ecrane româneşti în 2014.

Lungmetrajele care vor rula anul acesta în cinematografele din România sunt pline de imaginaţie şi prezintă o paletă vastă de genuri abordate, de la filmele de artă până la peliculele SF apocaliptice.

Johnny Deep, Nicole Kidman, Colin Farrell, Helen Mirren, Brad Pitt, Al Pacino, Matt Damon, Kevin Costner, John Cusack, Robert De Niro, Emma Watson, Anthony Hopkins, Bradley Cooper, Denzel Washington şi Jeffrey Dean Morgan sunt câţiva dintre actorii care revin pe marile ecrane din România în 2014.

Astfel, după ce a adus în România, la începutul anului, filmul câştigător al trofeului Globul de Aur la categoria "cea mai bună dramă", "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave", dar şi lungmetrajul "Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street", pentru care Leonardo DiCaprio a fost distins cu Globul de Aur pentru cel mai bun rol principal într-o comedie/ musical, MediaPro Distribution a declarat pentru MEDIAFAX că va lansa pe 31 ianuarie filmul de acţiune "Hercules: The Legend Begins", cu Kellan Lutz şi Liam McIntyre.

De asemenea, la început de an, compania de distribuţie s-a gândit şi la iubitorii de animaţie, pe 14 februarie urmând să fie lansat filmul "The Lego Movie", cu Channing Tatum, Morgan Freeman, Liam Neeson, dar şi lungmetrajul "Winter's Tale", cu actorii Colin Farrell, Jennifer Connelly şi Russell Crowe.

Pe 21 februarie va avea premiera "Pompeii 3D", de Paul W.S. Anderson, iar, din 28 februarie, va putea fi vizionat thrillerul "Non-Stop", cu Liam Neeson şi Julianne Moore.

Lungmetrajul "300: Eroii de la Termopile" continuă în 2014 cu "300: Ascensiunea unui imperiu/ 300: Rise of an Empire", regizorului noii producţii fiind Noam Murro. Astfel, din 7 martie, pasionaţii filmelor de acţiune în vor putea vedea în această pelicută pe actorii principali Sullivan Stapleton, care a jucat în serialul de acţiune "Strike Back", Rodrigo Santoro şi Eva Green. Mărţişor continuă cu filmul "Need For Speed", de Scott Waugh, care va intra în cinematografe pe 14 martie. Pe 21 martie, MediaPro Distribution aduce pe marile ecrane filmul de acţiune "Divergent", cu Kate Winslet.

Drama "Grace of Monaco", cu Nicole Kidman şi Tim Roth, va intra în cinematografe pe 11 aprilie, iar SF-ul "Transcendence", cu Johnny Depp, Kate Mara şi Cillian Murphy, va putea fi vizionat pe marile ecrane din 25 aprilie.

Thrilerul "Before I Go To Sleep", cu Nicole Kidman, Mark Strong şi Colin Firth, va putea fi vizionat începând din luna mai, iar "Godzilla 3D", de Gareth Edwards, din 16 mai. Filmul de acţiune "Edge of tomorrow", cu Tom Cruise, Emily Blunt şi Bill Paxton, va avea premiera pe marile ecrane româneşti pe 30 mai.

Animaţia "Legends of Oz: Dorothy's Return", regizată de Will Finn şi Dan St. Pierre, cu Patrick Stewart, va intra în cinematografe pe 6 iunie, iar comedia "The Familymoon", cu Adam Sandler, Drew Barrymore şi Wendi McLendon-Covey, pe 20 iunie.

Thrillerul "Solace", cu Colin Farrell, Anthony Hopkins şi Jeffrey Dean Morgan, va apărea în cinematografele din România în luna iulie, iar SF-ul "Jupiter Ascending 3D", de Andy şi Lana Wachowski, cu Mila Kunis, va fi lansat pe marile ecrane pe 25 iulie.

Lungmetrajul "Into the Storm", de Steven Quale, cu Richard Armitage, va putea fi vizionat din 8 august. De asemenea, luna august le aduce iubitorilor filmelor de acţiune un nou lungmetraj din franciza "Expendables 3", din 22 august. Regizat de Patrick Hughes, filmul îi are ca protagonişti pe actorii Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Antonio Banderas, Wesley Snipes şi Mel Gibson.

Drama "The Hundred-Foot Journey", de Lasse Hallström, cu Helen Mirren, va fi lansată pe 29 august. De asemenea, musicalul "Step-Up 5", de Trish Sie, va apărea pe marile ecrane din luna septembrie. Începutul toamnei aduce şi comedia "Dumb and Dumber To", de Bobby şi Peter Farrelly, care îi are în rolurile principale pe actriţa premiată cu Globul de Aur Jennifer Lawrence şi pe actorul Jim Carrey.

Al Pacino revine în 2014 alături de Jennifer Garner în drama "Imagine", de Dan Fogelman, care va fi lansată tot în luna septembrie.

A doua lună a toamnei le aduce pasionaţilor de cinematografie thrillerul "Child 44", de Daniel Espinosa, cu Noomi Rapace şi Gary Oldman, iar Kate Winslet şi Alan Rickman vor fi prezenţi în luna octombrie pe marele ecran în drama "A Little Chaos", de Alan Rickman.

De asemenea, Ryan Reynolds şi Ben Kingsley inaugurează luna octombrie, pe data de 3, cu drama "Selfless", iar Robert Downey Jr. va apărea pe marile ecrane pe 10 octombrie, alături de Vera Farmiga, în drama "The Judge".

Începând din 7 noiembrie, pasionaţii de SF-uri vor putea urmări în cinematografele româneşti "Interstellar", regizat de Christopher Nolan, cu Jessica Chastain, Matt Damon şi Anne Hathaway, iar pe 14 noiembrie va fi lansată drama "Fury", cu Brad Pitt, Logan Lerman, Shia LaBeouf. De asemenea, penultima luna a anului 2014 aduce pe marile ecrane comedia "Horrible Bosses 2", din 28 noiembrie.

MediaProDistribution încheie anul 2014 cu actorii Javier Bardem, Idris Elba şi Sean Penn, care vor putea fi văzuţi în lungmetrajul de acţiune "Gunman", regizat de Pierre Morel.

Compania de distribuţie Ro Image a declarat pentru MEDIAFAX că începe anul 2014 pe 17 ianuarie, cu filmul "Jack Ryan: Agentul din umbră", de Kenneth Branagh, cu o distribuţie care îi prezintă pe actorii Keira Knightley şi Kevin Costner, iar apoi va continua, pe 24 ianuarie, cu "Un poliţist şi jumătate", regizat de Tim Story şi în care, alături de Ice Cube, joacă şi actorul român Dragoş Bucur.

Pe 24 ianuarie va avea premiera în cinematografele româneşti filmul de acţiune "Supravieţuitorul/ Lone Survivor", de Peter Berg, cu Mark Wahlberg, iar pe 31 ianuarie va apărea filmul "Furia/ Tokarev", de Paco Cabezas, cu Nicolas Cage.

Paul Walker, regretatul actor de la Hollywood care a decedat într-un tragic accident de automobil în luna noiembrie a anului trecut, va apărea pe marile ecrane pe 7 februarie, în filmul "Brick mansions", de Camille Delamarre. De asemenea, de Ziua Îndrăgostiţilor, Ro Image aduce pe marile ecrane din România filmul "Îndrăgostiţi pentru totdeauna/ Endless Love", cu Alex Pettyfer şi Joely Richardson.

Tot în februarie, vor întra în cinematografe filmele "Three days to kill", cu Kevin Costner, şi "The Bag Man", de David Grovic, cu John Cusack şi Robert De Niro, pe 21, respectiv 28 februarie.

Luna mărţişorului aduce pe marile ecrane filmele "Stretch", de Joe Carnahan, cu Chris Pine şi Jessica Alba, şi lumea lipsită de speranţă din "Noah/ Noe", de Darren Aronofsky, cu Jennifer Connelly, Russell Crowe şi Emma Watson, din 21, respectiv 28 martie.

Pe 4 aprilie va avea premiera "A long way down", de Pascal Chaumeil, iar pe 11 aprilie, SF-ul "Welcome to yesterday", de Dean Israelite.

În luna iunie vor apărea filmele "A Million Ways To Die In The West", de Seth MacFarlane, cu Amanda Seyfried, Charlize Theron, dar şi SF-ul "Transformers: Age Of Extincition", de Michael Bay, cu Mark Wahlberg, pe 6 iunie, respectiv 27 iunie.

În luna august, Donatello, Rafael, Leonardo şi Michelangelo de-abia aşteaptă să le arate spectatorilor pe marele ecran extraordinarele lor abilităţi la a mânui arme cât mai diverse. Filmul "Teenage Mutant Ninja Turtles", de Jonathan Liebesman, cu cele patru ţestoase ninja, va avea premiera pe 22 august.

Ro Image aduce pe marile ecrane româneşti şi filmele "Dracula Untold" şi "Boxtrolls 3 D", din 3, respectiv 31 octombrie.

Transilvania Film aduce pe marile ecrane româneşti, pe 31 ianuarie, filmul "În mijlocul pustiului alb/ Into the white", de Petter Næss, cu Rupert Grint şi Florian Lukas, iar din 21 februarie va intra în cinematografe comedia "Prince Avalanche", de David Gordon Green, cu actorii Paul Rudd şi Emile Hirsch.

În ceea ce priveşte filmul românesc, Transilvania Film va distribui în cinematografele autohtone lungmetrajele "America, venim!", de Răzvan Săvescu, cu Mihai Călin, Gheorghe Ifrim, Adrian Văncică şi Mira Furlan, şi coproducţia spaniolo-română "Canibal", de Manuel Martín Cuenca, cu Antonio de la Torre şi Olimpia Melinte, care a primit o serie de distincţii, dar şi aprecieri din partea presei internaţionale de specialitate.

Totodată, reprezentanţii Transilvania Film au declarat pentru MEDIAFAX că mai multe informaţii privind lungmetrajele care vor fi lansate în 2014 în România vor fi cunoscute după Festivalul de Film de la Berlin, când intenţionează să cumpere titluri noi.

Independenţa Film va aduce în România, pe 17 ianuarie, controversatul film regizat de Lars von Trier "Nymphomaniac, part I", iar, pe 24 ianuarie, filmul "Camille Claudel 1915", de Bruno Dumont, cu Juliette Binoche.

Luna februarie debutează pe 7 "Nymphomaniac, part II", cu Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgard, Uma Thurman şi Shia LaBeouf, în timp ce pe 21 februarie va fi lansată drama câştigătoare a premiului juriului la Cannes "Like Father, Like Son", de Hirokazu Koreeda.

De asemenea, Independenţa Film a declarat pentru MEDIAFAX că pe 7 martie va aduce pe marile ecrane româneşti filmul "The Broken Circle Breakdown", de Felix Van Groeningen, iar pe 21 martie va avea premiera câştigătorul Globului de Aur pentru cel mai bun film străin pe 2014, dar şi al marelui premiu al Academiei de Film Europene din 2013, "La Grande Bellezza", de Paolo Sorrentino.

Luna aprilie aduce cinefililor, din data de 4, filmul "Borgmann", de Alex van Warmerdam, şi din data de 18 "Jeune et Jolie", de François Ozon.

Totodată, pe 30 mai va intra în cinematografele româneşti lungmetrajul "Walesa Man Of Hope", de Andrzej Wajda.

Pe 15 iunie intră în cinematografele din România documentarul "Il etait une Foret", de Luc Jacquet, şi "The Keeper of Lost Causes", de Mikkel Nørgaard.

InterComFilm începe anul 2014 pe 17 ianuarie cu filmul "Ţeapă în stil american/ American Hustle", de David O. Russell, cu Bradley Cooper, Christian Bale şi Jeremy Renner, recompensat cu Globul de Aur 2014 pentru cea mai bună comedie, şi continuă, pe 24, cu SF-ul "Frankenstein", cu Aaron Eckhart şi Bill Nighy. De asemenea, pe 7 februarie, vor intra în cinematografe "Her" (Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu) şi filmul fantasy "Ultimul Zburător", de Ovidiu Georgescu.

InterComFilm a declarat pentru MEDIAFAX că va aduce pe marile ecrane, din 2 mai, "The Amazing Spider-Man", de Marc Webb, cu Andrew Garfield, Emma Stone şi Jamie Foxx, iar în timpul verii, pasionaţii de film vor putea vedea pe marile ecrane "Jump Street", "Beware The Night" şi "Sex Tape", cu Jason Segel şi Cameron Diaz, din 13 iunie, 8 august şi 29 august.

Luna septembrie va aduce pe marile ecrane lungmetrajele "No Good Deed", de Sam Miller, cu Idris Elba şi Taraji P. Henson, şi "Equalizer", cu Denzel Washington (din 26 septembrie).

De asemenea, în ultimele luni ale lui 2014 vor avea premiera filmele "The Interview", cu James Franco, şi "When The Game Stands Tall", cu Jim Caviezel, "Nebraska", "Foxcatcher" şi "That Awkward Moment", pentru acestea din urmă nefiind încă stabilite datele privind premierele.

Forum Film a debutat în anul 2014 cu filmul "Saving Mr. Banks - În căutarea poveştii", care a fost lansat în România pe 10 ianuarie.

Lungmetrajul "Ţinutul din mijlocul verii/ August Osage County", nominalizat la Globul de Aur la categoriile "cel mai bun rol principal feminin într-un film comedie/ musical" (Meryl Streep) şi "cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-un lungmetraj" (Julia Roberts), va fi lansat la sfârşitul lunii ianuarie, a declarat pentru MEDIAFAX distribuitorul.

De asemenea, filmul "Justin Bieber's Believe", construit ca un documentar, va fi lansat pe 24 ianuarie.

Forum Film lansează pe 7 februarie lungmetrajul "Robocop", cu Gary Oldman, Samuel L. Jackson, Michael Keaton, în regia lui José Padilha.

Lungmetrajul "One Chance/ Şansă Unică" va fi lansat pe 21 februarie, iar în luna aprilie vor fi lansate filmele "Captain America: Războinicul Iernii" şi "St. Vincent de Van Nuys". În luna mai vor intra în cinematografele din România filmele "Tinkerbell and The Pirate Fairy" şi "Maleficent", de Robert Stromberg, cu Angelina Jolie şi Elle Fanning.

"Planes 2", de Dusty Crophopper, şi "Hercules", de Brett Ratner, cu Dwayne Johnson, vor fi lansate în iulie, iar "Guardians of The Galaxy", cu Bradley Cooper şi Zoe Saldana, şi "Jessabelle", de Kevin Greutert, vor fi lansate în august.

Comedia "Alexander and The Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day", de Miguel Arteta, va fi lansat în cinematografele din România în octombrie, iar "Big Hero Six" în luna noiembrie.

De asemenea, "Hunger Games: Mocking Jay 1", de Francis Lawrence, cu Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson şi Liam Hemsworth, va apărea în cinematografele româneşti în luna noiembrie, când va fi lansat şi "McFarland".

Sfârşitul anului se încheie la Forum Film cu "The Hobbit: There and Back Again", de Peter Jackson, cu Martin Freeman, Ian McKellen şi Benedict Cumberbatch, al treilea lungmetraj din franciza "The Hobbit", care va intra în cinematografele din România la jumătatea lunii decembrie.

Odeon Film aduce în 2014, începând din 14 februarie, filmul "Eroii monumentelor", cu Matt Damon, George Clooney, Cate Blanchet, Hugh Boneviile, Bill Murray, Jean Dujardin, John Goodman şi Bob Balaban. De asemenea, pe 28 februarie va fi lansat în cinematografele româneşti filmul "Hoţul de cărţi", cu Geoffrey Rush, Emily Watson şi Sophie Nelisse.

Pe 14 martie, va fi lansat filmul "Dl. Peabody şi Sherman", o animaţie Dreamworks, iar pe 21 martie, lungmetrajul "Grand Budapest Hotel".

Cei care s-au îndrăgostit de papagalul Rio, vor putea vedea, începând din 11 aprilie, animaţia "Rio 2", iar pe 9 mai va fi lansat filmul "Other woman", cu Cameron Diaz. Totodată, pe 23 mai, filmul "X-Men: Days of the future past", cu Jennifer Lawrence, Ian McKellen, January Jones, Michael Fassbender, Nicholaus Hoult şi Hugh Jackman.

Pe 13 iunie, va fi lansat filmul "Sub acceaşi stea", iar pe 20 iunie, "How to train your dragon 2".

Reprezentanţii Odeon Film au declarat pentru MEDIAFAX că, pe 11 iulie, va intra în cinematografe "Planeta Maimutelor: Revoluţie", urmat, pe 19 septembrie, de filmul "Labirintul: Evadarea". În data de 3 octombrie va intra în cinematografe "Fata dispărută", iar pe 17 octombrie, lungmetrajul "Cartea vieţii". "Business Trip" va putea fi văzut pe marile ecrane din data de 24 octombrie, iar lungmetrajul "Acasă", din 28 noiembrie.

Lungmetrajele "Exodus" şi "O noapte la muzeu 3" vor intra în cinematografe pe data de 12 decembrie, respectiv pe 26 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici