Apartament de 19 milioane de dolari, scos la licitaţie pentru neachitarea taxelor şi facturilor

Apartamentul din New York, în valoare de 19 milioane de dolari, al unui mogul media din Venezuela, va fi scos la licitaţie de autorităţile locale pentru neachitarea taxelor, facturilor şi ratelor, anunţă Reuters.

2190 afișări
Imaginea articolului Apartament de 19 milioane de dolari, scos la licitaţie pentru neachitarea taxelor şi facturilor

Autorităţile din oraşul New York intenţionează să scoată la licitaţie, luna viitoare, un apartament din centrul Manhattanului deţinut de un mogul media venezuelean care are legături cu guvernul preşedintelui socialist Nicolas Maduro. Măsura va fi luată după ce sancţiunile americane l-au obligat pe proprietar să nu-şi onoreze obligaţiile financiare, potrivit unor documente judiciare.

Raul Gorrin, care deţine canalul de televiziune venezuelean Globovision, a plătit 18,8 milioane de dolari pentru apartamentul de lux. Acesta are 4.500 de metri pătraţi, este situat la etajul 47 şi a fost achiziţionat în noiembrie 2017. Gorrin riscă să piardă apartamentul, care are vedere la Empire State Building şi Central Park, după ce a fost sancţionat în ianuarie 2019, ca parte a eforturilor administraţiei Trump de a-l înlătura pe Maduro. Autorităţile oraşului ar putea organiza licitaţia pe 6 iulie.

Sancţiunile le blochează celor vizaţi accesul la sistemul financiar american şi le îngheaţă activele din SUA.

Washingtonul îl acuză pe Gorrin că a mituit trezoreria Venezuelei pentru a obţine dreptul de a efectua tranzacţii de schimb valutar deturnând astfel miliarde de dolari din fondurile ţării. El este fugar şi se crede că se află în Venezuela.

De când a fost sancţionat, Gorrin nu a achitat mai mult de 600.000 de dolari în taxe lunare şi penalităţi de întârziere pentru apartamentul său, potrivit documentelor depuse la o instanţă din statul New York. Cheltuielile comune ale apartamentului depăşesc 10.000 de dolari pe lună, arată înregistrările din instanţă.

Gorrin a declarat într-o audiere din 2020 că sancţiunile l-au împiedicat să acopere cheltuielile. El a spus că a cerut o autorizaţie de plată, dar nu a fost aprobată.

În august 2020 Consiliul a obţinut un ordin judecătoresc pentru a colecta 184.876 de dolari de la proprietar pentru plăţi întârziate în 2019. Consiliul de administraţie solicită şi o altă hotărâre judecătorească pentru plăţile neefectuate începând cu 2020. Anul trecut, consiliul a primit permisiunea de a vinde unitatea pentru a recupera banii.

Ministerul informaţiilor din Venezuela şi avocaţii mogulului nu au comentat informaţiile prezentate de Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici