Apartamentul lui Jimi Hendrix din Londra, transformat într-o expoziţie permanentă - VIDEO

Apartamentul în care chitaristul american Jimi Hendrix a locuit împreună cu iubita sa Kathy Etchingham, în anii '60, la Londra, a fost transformat într-o expoziţie permanentă, care se va deschide pentru public în 2016, informează contactmusic.com.

149 afișări
Imaginea articolului Apartamentul lui Jimi Hendrix din Londra, transformat într-o expoziţie permanentă - VIDEO

Apartamentul londonez în care a locuit Jimi Hendrix, transformat într-o expoziţie permanentă

Apartamentul respectiv, aflat într-un imobil situat în cartierul rezidenţial Mayfair, va fi deschis pentru vizitatori la începutul anului 2016, alături de un apartament învecinat, în care a locuit pentru o vreme celebrul compozitor de muzică barocă Georg Friedrich Händel.

Expoziţia permanentă "Handel and Hendrix in London" va fi vernisată pe 10 februarie 2016, iar biletele vor fi puse în vânzare pe 2 noiembrie.

Cele două apartamente au fost restaurate cu ajutorul unui proiect de reamenajare, realizat pe durata a doi ani, ce a beneficiat de o finanţare de 2,4 milioane de lire sterline (3,6 milioane dolari). Apartamentul de la ultimul etaj al imobilului de pe strada Brook la numărul 23, ocupat de Jimi Hendrix în anii '60, a fost utilizat ca birou principal al asociaţiei Handel House Trust, însă a fost renovat şi redecorat pentru a semăna cât mai mult cu perioada în care era locuit de renumitul chitarist american.

Jimi Hendrix a trăit în acel apartament împreună cu iubita sa Kathy Etchingham, din iulie 1968 până la sfârşitul anului 1969. Cei doi plăteau o chirie de 30 de lire sterline pe săptămână.

Hendrix a părăsit apartamentul după ce s-a despărţit de Kathy Etchingham, însă a continuat să locuiască la Londra până la moartea sa din septembrie 1970, cauzată de o supradoză accidentală de alcool şi somnifere.

Georg Friedrich Händel, unul dintre cei mai apreciaţi compozitori de muzică clasică din secolul al XVIII-lea, a locuit într-un apartament învecinat, timp de 36 de ani, până la moartea sa din 1759. Cele două proprietăţi sunt de atunci prezentate împreună clienţilor imobiliari care doreau să se mute în acel imobil.

Protagonist al legendarului concert de la Woodstock din august 1969, Jimi Hendrix, născut pe 27 noiembrie 1942, este considerat unul dintre cei mai mari chitarişti din istoria muzicii rock.

Stilul său, nou la acea vreme, de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. Din cauza vieţii dezordonate, Hendrix a lăsat în urma lui puţine înregistrări de calitate, multe dintre discurile sale care circulă pe piaţă fiind piratate din concerte. Jimi Hendrix a decedat în 1970, în urma unei supradoze de somnifere, în combinaţie cu alcool. În 2003, el a fost numit de revista Rolling Stone "cel mai mare chitarist al tuturor timpurilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici