Aplicaţie iPhone care facilitează rugăciunile musulmanilor în timpul zborului

O aplicaţie pentru iPhone promite să rezolve o problemă care preocupă milioane de musulmani, şi anume să ştie când şi în ce direcţie să facă rugăciunea islamică în timp ce se află la o altitudine de 10.000 de metri.

407 afișări
Imaginea articolului Aplicaţie iPhone care facilitează rugăciunile musulmanilor în timpul zborului

Aplicaţie iPhone care facilitează rugăciunile musulmanilor în timpul zborului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În urma înregistrării detaliilor despre zbor, App trimite o alertă în care anunţă la ce oră trebuie făcute cele cinci rugăciuni zilnice şi indică direcţia oraşului Mecca, spre care musulmanii trebuie să se îndrepte în timp ce se roagă.

Aplicaţia, numită "Crescent Trips", va fi oferită gratuit câteva luni de "Crescentrating", o companie din Singapore specializată în turism halal, a precizat marţi directorul său general, Fazal Bahardeen.

"Turistul musulman reprezintă, probabil, în zile noastre piaţa cel mai puţin exploatată din întreaga industrie a turismului", a explicat directorul de operaţiuni al Crescentrating, Dany Bolduc.

Piaţa turistică islamică înregistrează un nivel de creştere mai mare comparativ cu alte segmente. Aceasta ar urma să ajungă la 192 de miliarde de dolari americani până la orizontul lui 2020, faţă de 126 de miliarde de dolari americani în 2011, potrivit unui studiu publicat de Crescentrating şi DinarStandard, o companie americană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici