Aproximativ 1.700 de papagali, găsiţi de inspectori veterinari într-un apartament din Berlin

Aproximativ 1.700 de papagali peruşi au fost găsiţi într-un apartament de două camere din Berlin al unui pensionar, serviciile veterinare fiind sesizate de vecinii acestuia, care s-au plâns de zgomotul produs de păsări.

500 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 1.700 de papagali, găsiţi de inspectori veterinari într-un apartament din Berlin

Aproximativ 1.700 de papagali, găsiţi de inspectori veterinari într-un apartament din Berlin

Serviciile veterinare au luat, marţi, din apartamentul bărbatului, aproximativ 1.000 de peruşi. Alţi 300 au fost preluaţi miercuri, urmând ca restul de 400 să fie scoşi din apartament în zilele următoare.

"Nu am mai văzut niciodată aşa ceva", a spus consilierul municipal al cartierului, Martin Matz.

Peruşii trăiau în colivii agăţate de zid, într-un apartament de 62 de metri pătraţi, având podeaua plină de dejecţii. Pensionarul, în vârstă de 60 de ani, a adoptat prima dată o pasăre, apoi şi-a mai cumpărat una "pentru a nu se mai simţi singur", apoi păsările s-au înmulţit şi bărbatul a pierdut controlul, a explicat Matz.

Serviciile veterinare au fost alertate de administratorul blocului, care a primit plângeri de la ceilalţi locatari. O parte din păsări au fost date în grijă unui adăpost de animale din Berlin, iar restul au fost trimise la Bremen şi Hamburg.

"În orice caz, bărbatul va trebui să se mute, pentru că apartamentul nu mai este locuibil", a spus Matz.

Potrivit societăţii care se ocupă de protecţia animalelor în Berlin, acest fenomen de "a strânge animalele" este din ce în ce mai răspândit. Săptămâna trecută, peste 160 de pisici, căţei, capre şi chiar maimuţe au fost "eliberate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici