Astra Film Festival 2018 a vândut un număr record de bilete pentru proiecţiile dedicate copiilor | FOTO

Organizatorii Festivalului de filme documentare Astra de la Sibiu anunţă că au vândut 25.000 de bilete la Astra Film Junior, depăşind recordurile de audienţă de la ediţiile anterioare ale manifestării, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

330 afișări
Imaginea articolului Astra Film Festival 2018 a vândut un număr record de bilete pentru proiecţiile dedicate copiilor | FOTO

Astra Film Festival 2018 a vândut un număr record de bilete pentru proiecţiile dedicate copiilor

Recordul de audienţă vizează programul educativ oferit de Astra Film Junior şi include 15 filme documentare special selecţionate pentru trei grupe de vârstă, ciclul primar, gimnazial şi liceal. Pentru şcolile primare, Astra Film Festival 2018 oferă şi un concurs de benzi desenate, prin care copiii au prilejul să "re-povestească" prin imagini pelicula vizionată sau chiar să creeze o poveste imaginară pe baza celor văzute. Liceenii sunt beneficiarii unui program în cadrul căruia sunt iniţiaţi în producţia de film documentar - Atelierul Primul Meu Film Documentar. Documentarele scurte realizate în atelier vor fi prezentate la o gală care va avea loc la Sala Thalia, duminică, de la ora 17.00.

Iniţiat în urmă cu zece ani ca un proiect unic de educaţie prin şi despre cinematografia realităţii în România, Astra Junior a devenit un festival-în-festival care îşi depăşeşte an de an recordurile de audienţă, arată organizatorii.

Publicul Astra Film Junior are ocazia să vizioneze pelicule şi în format de cinema experienţial, prin proiecţii 360 de grade la Dome şi proiecţii VR, contribuind la îmbogăţirea experienţei de vizionare, precum şi a conceptului de noi formate de cinema posibile. Programul full-dome al Astra Film Junior cuprinde filme despre Univers ("The Secrets of Gravity/ Secretele gravitaţiei", "We Are Stars/ Suntem stele"), despre natură ("Life of Trees/ Viaţa copacilor") şi despre corpul uman ("Amigos - Inside the Human Body/ Amici - În interiorul corpului uman").

Festivalul Internaţional Astra Film Sibiu a fost lansat în 1993, ca un proiect inovator în Europa centrală şi de est şi a contribuit, timp de 25 de ani, semnificativ la stabilirea unui cadru pentru dezvoltarea cinematografiei de non-ficţiune, sprijinind dezvoltarea genului şi deschizând noi orizonturi pentru realizatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici