Atac al piraţilor, respins de echipajul unui vas chinez cu ajutorul sticlelor de bere

Echipajul de pe vazul chinez Zhenua 4, una dintre navele atacate miercuri de piraţii somalezi, a apelat la sticlele de bere şi tunuri cu apă pentru a se apăra, înainte de a fi salvaţi, relatează The Times în ediţia electronică.

34 afișări
Imaginea articolului Atac al piraţilor, respins de echipajul unui vas chinez cu ajutorul sticlelor de bere

Atac al piraţilor, respins de echipajul unui vas chinez cu ajutorul sticlelor de bere (Imagine:www.timesonline.co.uk)

Nouă piraţi înarmaţi cu lansatoare de rachetă şi arme automate au atacat nava, potrivit agenţiei China Nouă. Cei 30 de membri ai echipajului au luptat timp de patru ore folosind bombe artizanale şi sticle de bere, potrivit unui oficial al Centrului de salvare maritimă al Chinei.

 

"Şapte din cei nouă piraţi au urcat pe navă înarmaţi", a declarat Peng Weiyuan, căpitanul navei, citat de Televiziunea centrală a Chinei. "Echipajul nostru, care a fost temeinic instruit şi pregătit, a folosit tunuri cu apă, dispozitive incendiare artizanale, sticle de bere şi orice alte lucruri pentru a se lupta cu aceştia. Jumătate de oră mai târziu piraţii ne-au făcut semn de încetare a focului (...). Apoi a ajuns elicopterul din partea flotei comune în ajutorul nostru".

Dezvăluirile echipajului chinez survin în contextul în care China a anunţat că va trimite nave de război în Golful Aden pentru a se alătura eforturilor internaţionale de combatere a piraţilor.

Piraţii au lansat anul acesta peste 100 de atacuri pe această rută de navigaţie din Golful Aden şi Oceanul Indian, provocând pagube de sute de milioane de dolari în industria transporturilor. Cel puţin 16 nave sunt reţinute pentru răscumpărare de către piraţii în regiunele Eyl şi Haradheere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici