Atentatul de la Nisa: Solistul trupei U2, Bono, a fost salvat de poliţia franceză

Solistul trupei U2, Bono, în vârstă de 56 de ani, a fost salvat de atentatul care a avut loc la Nisa, joi seară, de poliţişti francezi înarmaţi. Acesta era pe terasa restaurantului La Petite Maison care a fost evacuat de poliţie, informează mirror.co.uk.

6920 afișări
Imaginea articolului Atentatul de la Nisa: Solistul trupei U2, Bono, a fost salvat de poliţia franceză

Artistul se afla în oraşul Nisa, în restaurantul La Petite Maison de pe faleză, când a început atacul.

În momentul în care teroristul Mohamed Lahouaiej Bouhlel a intrat cu camionul în mulţimea care se bucura de spectacolul de artificii cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, omorând 84 de persoane, Bono şi alţi clienţi ai restaurantului au fost cuprinşi de frică pentru viaţa lor.

Proprietarul localului, Anne-Laure Rubi, a declarat că brusc oamenii au început să fugă, fără să ţipe însă. Anne-Laure Rubi a declarat pentru publicaţia "La Parisienne" că, din reflex, l-a apucat de braţ pe Christian Estrosi, fostul primar al oraşului Nisa, care stătea aproape de Bono.

Personalul a tras obloanele şi îndemnat lumea să se ascundă şi să rămână calmă, până când se dă semnalul că pericolul a luat sfârşit. Când atacul de pe Promenade des Anglais a devenit foarte clar, vedeta a fost escortată de ofiţeri înarmaţi ai poliţiei care l-au condus în apropierea pieţei Massena.

"Le-a luat în jur de o jumătate de oră poliţiştilor ca să ne scoată afară", a spus un al client al restaurantului, adăugând: "La fel ca toată lumea, Bono a trebuit să-şi protejeze capul cu mâinile şi i s-a spus să-şi păstreze calmul. Poliţistilor le era teamă că teroriştii ar putea fi încă în libertate".

Aceasta este a doua oară când Bono se regăseşte în apropierea unui atac terorist din Franţa. În luna noiembrie a anului trecut solistul împreuna cu trupa lui repetau pentru un concert din Paris când a avut loc atacul asupra sălii de spectacole Bataclan, omorând 89 de persoane.

Organizaţia IRA şi terorismul unioniştilor irlandezi reprezintă teme constante în muzica lui Bono, care, în adolescenţă, a fost martor la atacurile cu bombă din 1974, care au avut loc în Dublin şi Monaghan şi în urma cărora au murit 33 de persoane.

Trupa U2 este alcătuită din Bono (Paul Hewson, voce şi chitară), basistul Adam Clayton, Larry Mullen Jr. (tobe) şi chitaristul The Edge (Dave Howell Evans). Formaţia a vândut, de-a lungul anilor, peste 150 de milioane de albume. De la înfiinţare, în 1976, formaţia irlandeză U2 a câştigat 22 de premii Grammy şi a susţinut 20 de turnee mondiale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici