Au trecut trei ani de când regizorul Cristian Mungiu a fost decorat cu Legiunea de Onoare în grad de Cavaler

  • In 2017, Cristian Mungiu a fost distins cu Legiunea de Onoare în grad de Cavaler.
  • Cristian Mungiu este primul regizor român câştigător al Palme d’Or pentru lungmetraj
  • „4 luni, 3 saptamani si 2 zile” este filmul care a primit marele premiu Palme d’Or
336 afișări
Imaginea articolului Au trecut trei ani de când regizorul Cristian Mungiu a fost decorat cu Legiunea de Onoare în grad de Cavaler

Au trecut trei ani de când regizorul Cristian Mungiu a fost decorat cu Legiunea de Onoare in grad de Cavaler

Se împlinesc trei ani de când regizorul Cristian Mungiu a fost distins cu Legiunea de Onoare in grad de Cavaler, de către ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Michele Ramis.

Decorarea a fost oferită pentru multiplele recunoaşteri primite la Festivalul de Film de la Cannes, dar si pentru coproducţiile cu Franţa in calitate de regizor sau producător.

Cristian Mungiu este primul regizor român câştigător al Palme d’Or pentru lungmetraj. Filmul care l-a facut cunoscut a fost „4 luni, 3 saptamani si 2 zile” care a fost recompensat cu Marele Premiu al Festivalului Internaţional de Film de la Cannes.

Cristian Mungiu s-a născut pe 27 aprilie 1968, la Iaşi. A studiat literatura engleză, la Universitatea din Iaşi. În 1998 a devenit licenţiat în regie, după ce a urmat cursurile Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti.

Regizorul a semnat regia a 12 filme de scurt şi lung metraj.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici