Audienţa Oscarurilor din 2009, în creştere (Video)

Gala premiilor Oscar a fost urmărită anul acesta de peste 36 milioane de telespectatori în Statele Unite, în creştere de la 32 de milioane de persoane, câte au urmărit ceremonia anul trecut.

14 afișări
Imaginea articolului Audienţa Oscarurilor din 2009, în creştere (Video)

Audienţa Oscarurilor din 2009, în creştere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Transmisiunea de trei ore şi jumătate a ceremoniei de decernare a premiilor Academiei americane de film, difuzată de postul american ABC, a înregistrat o audienţă medie de 23,3 puncte de rating, potrivit companiei de cercetare de piaţă Nielsen Media Research.

Potrivit datelor preliminare furnizate de Nielsen, audienţa din 2009 a transmisiunii decernării premiilor Oscar a crescut cu 6% comparativ cu 2008.

Cea de-a 81-a ediţie a a distincţiilor acordate de Academia americană de film a fost găzduită de actorul Hugh Jackman, protagonistul seriei "X-Men ", care a dat show-ului o nouă prezentare.

În 2006, transmisia ceremoniei de decernare a premiilor Oscar a fost urmărită de 39 de milioane de americani, în timp ce recordul de audienţă a fost stabilit în 1998, când gala în care filmul "Titanic" a câştigat 11 premii, a fost urmărită de 55 de milioane de americani.

Monologul umoristic tradiţional de la începutul ceremoniei a fost scos, Jackman dansând şi cântând cu actriţa Anne Hathaway, cântăreaţa Beyonce şi vedetele serialului "High School Musical ", Zac Efron şi Vanessa Hudgens.

Potrivit cotidianului The Washington Post, Jackman a fost "un talent versatil şi energic", însă a caracterizat cântecele interpretate de el înainte de prezentarea nominalizărilor la categoria "Cel mai bun film", "inutile şi neamuzante".

Pe de altă parte, The New York Times a comentat că Jackman a fost o alegere "inteligentă şi chiar practică pentru o noapte de Oscar în perioadă de recesiune".

"Încep să cred că salvarea Oscarurilor este o slujbă bună pentru Iron Man sau Hancock, un erou extrordinar cu un anume tip de puteri care i-ar permite să schimbe radical ceea ce a devenit o ceremonie plictisitoare şi pompoasă", remarcă  Los Angeles Times.

Lungmetrajul "Slumdog Millionaire", de Danny Boyle, a dominat cea de-a 81-a ediţie a distincţiilor acordate de Academia americană de film, cu opt premii Oscar, printre care cele pentru cea mai bună regie şi cel mai bun film.

Citeşte şi:

India, mândră de succesul filmului "Vagabondul milionar"

Kate Winslet: Rolul din "The Reader" a fost cel mai dificil din carieră

Discursurile câştigătorilor premiilor Oscar

Lista completă a câştigătorilor celei de-a 81-a ediţii a premiilor Oscar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici