B'estfest 2011: Noi nume confirmate - House of Pain şi Flogging Molly - VIDEO

Trupele Flogging Molly şi House of Pain vor concerta în cadrul celei de-a patra ediţii a festivalului B'estfest, care se va desfăşura în perioada 1 - 3 iulie, la B’estfest Park (în zona Pipera-Tunari din Bucureşti), informează organizatorii, Emagic.

116 afișări
Imaginea articolului B'estfest 2011: Noi nume confirmate - House of Pain şi Flogging Molly - VIDEO

B'estfest 2011: Noi nume confirmate - House of Pain şi Flogging Molly

Flogging Molly şi House of Pain se alătură astfel celor de la Skunk Anansie, Pendulum şi Asian Dub Foundation pe lista numelor confirmate în programul ediţiei de anul acesta a festivalului B'estfest.

Dave King (vocalist), Dennis Casey (chitară), Matthew Hensley (acordeon), Nathen Maxwell (chitară bass), Bridget Regan (violoncel), Robert Schmidt (mandolină) şi George Schwindt (tobe) vor concerta vara aceasta pentru prima dată în România, pe data 1 iulie, în prima zi a B'estfest.

Fondată în anul 1997, de irlandezul Dave King, Flogging Molly şi-a început activitatea ca trupă rezidentă într-un bar din Hollywood - Molly Malone's, locul unde Dave&Co susţineau săptămânal concerte. Adoptând un stil ieşit din comun prin îmbinarea discretă de acorduri instrumentale celtice de vioară, mandolină şi acordeon cu sunete de chitară şi bătăi puternice de tobe, Flogging Molly a devenit rapid cunoscută drept o reprezentare nonconformistă a istoriei muzicale irlandeze, de la ritmurile celtice până la punk rock-ul modern.

Anul 2000 aduce debutul oficial al trupei, odată cu lansarea albumului "Swagger", material ce include hituri precum "Likes of You Again", Black Friday Rule" şi "The Worst Day Since Yesterday", piesa ce s-a regăsit şi pe coloana sonoră a filmului "Mr. & Mrs. Smith".

Doi ani mai târziu, Flogging Molly lansează "Drunken Lullabies", album certificat cu discul de aur de către RIAA (Recording Industry Association of America), marcând peste 500.000 de exemplare vândute doar în Statele Unite ale Americii. Au urmat "Within a Mile of Home" în 2004 şi "Float" în 2008, cel din urmă fiind considerat de revista americană Alternative Press "cel mai important CD al anului, dacă nu al deceniului". Anul acesta Flogging Molly a revenit cu un nou proiect, "Speed of Darkness", o reafirmare a cunoscutului mix de punk-rock şi ritmuri celtice, material promovat şi de un nou turneu mondial.

Pe de altă parte, trupa House of Pain va concerta la Bucureşti pe 3 iulie, în ultima zi de B'estfest.

Bazele House of Pain au fost puse în 1991 de Everlast alături de DJ Lethal şi Danny Boy, trupa devenind încă de la primul album, "Fine Malt Lyrics", o prezenţă importantă a scenei hip-hop, primind numeroase discuri de platină pentru vânzările impresionante. Extras de pe materialul de debut, single-ul "Jump Around" a devenit un adevărat imn al party-urilor de pretutindeni, propulsându-i pe membrii House of Pain în topul celor mai cunoscuţi artişti hip-hop din lume.

În 1994, trupa lansează "Same As It Ever Was", album ce primeşte discul de aur, material urmat în 1996 de "Truth Crushed to Earth Shall Rise Again", album ce reflectă o evoluţie puternică în privinţa tematicii şi a versurilor, DJ Lethal realizând cea mai mare parte din producţia acestui material. Odata cu lansarea acestui material, Everlast îşi anunţă plecarea din grup, urmând ca fiecare dintre membrii să demareze proiecte solo. Everlast şi-a diversificat stilul, incluzând în piesele sale numeroase influenţe rock, albumele sale solo "Whitey Ford Sings the Blues", "Eat at Whitey's" fiind răsplătite cu discuri de platină şi de aur. Colaborarea cu Carlos Santana pentru piesa "Put Your Lights On" le-a adus celor doi un premiu Grammy la categoria "Best Rock Performance by a Duo or Group" în anul 2000.

În 2011 se împlinesc 20 de ani de la înfiinţarea trupei House of Pain, momentul fiind marcat de o reuniune aşteptată de fanii din întreaga lume, un turneu mondial aniversar şi lucrul la un nou album. De altfel, turneul "He Who Breaks The Law" îi va aduce pe rapperii americani şi la Bucureşti, la B'estfest.

Cea de-a patra ediţie B'estfest va avea loc în perioada 1 - 3 iulie, într-un spaţiu verde din nordul Bucureştiului, în zona Pipera-Tunari. Alături de Flogging Molly şi House of Pain, în cadrul festivalului vor concerta şi Skunk Anansie, Pendulum şi Asian Dub Foundation, noi confirmări şi detalii despre festival urmând să fie făcute publice în curând pe site-ul oficial al evenimentului.

Până la data de 22 martie, biletele vor putea fi achiziţionate la preţuri promoţionale, cu 20% reducere din preţul întreg, respectiv 95 de lei pentru o zi, 215 lei pentru abonamentul de 3 zile, iar pentru cei ce doresc şi acces în camping pe durata festivalului, la abonamentul de 215 lei se va adăuga şi un voucher de 10 lei. Promoţia este valabilă doar până pe 22 martie, biletele urmând a fi ulterior disponibile la preţ întreg, până în ziua evenimentului, respectiv 125 lei biletele de o zi, 265 de lei abonamentele de 3 zile, iar pentru acces în camping, la abonament se va adăuga un voucher de 15 lei.

Începând cu data de 1 iulie, prima zi de B'estfest, biletele vor putea fi achiziţionate în fiecare zi de la intrarea în zona de festival, la preţul de 150 de lei, în timp ce abonamentele vor fi disponibile doar în prima zi de festival, la preţul de 285 de lei, la acestea adăugându-se pentru cei care doresc camping un voucher de 15 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici