B'estfest a luat startul la Bucureşti

Festivalul B'estfest a început, vineri, puţin după ora 16.00, cu DJ-ul Boz Lamoen, care mixează pentru cele câteva sute de persoane care au ajuns deja la Romexpo.

12 afișări
Imaginea articolului B'estfest a luat startul la Bucureşti

B'estfest a luat startul la Bucureşti

Spectatorii continuă să vină, cei mai mulţi fiind aşteptaţi de la ora 19.00, pentru concertele principale ale serii: Apollo 440, Alanis Morissette, UNKLE şi Cypress Hill.

Intrarea publicului se face pe la poarta A1 de la Romexpo, situată între complexul expoziţional şi World Trade Center.

Traficul spre zona de nord a Bucureştiului este aglomerat vineri după-amiază, iar cei care vor veni cu maşinile la B'estfest vor găsi destul de greu locuri de parcare. Doar cei care au achiziţionat bilete VIP au asigurată o parcare, în spatele Romexpo.

Un eveniment de trei zile, B'estfest va continua sâmbătă cu vedete precum Manic Street Preachers, Kaiser Chiefs şi Nouvelle Vague , duminică fiind programaţi Stereophonics, Nelly Furtado, Roisin Murphy şi Manu Chao.

Festivalul are două scene principale alăturate, pe care vor evolua formaţiile, precum şi un cort în care se vor desfăşura Silent Parties, alături de o scenă mai mică, unde vor cânta trupe autohtone tinere.

În perimetrul festivalului sunt amplasate mai multe zone-restaurant, precum şi numeroase baruri, achiziţionarea produselor alimentare şi a băuturilor realizându-se doar pe baza jetoanelor, la fel ca şi la ediţia de anul trecut.

Jetoanele pot fi procurate de la casieriile festivalului, iar la sfârşitul fiecărei zile, jetoanele în plus pot fi schimbate înapoi în bani. Publicul are la dispoziţie un meniu variat de feluri de mâncare, de la sandvişuri şi mici, frigărui sau cârnăciori pe grătar, până la specialităţi italiene, chinezeşti şi multe alte sortimente. În ceea ce priveşte băuturile, în spaţiul festivalului sunt disponibile: bere la pahar, răcoritoare, apă, limonadă şi suc proaspăt de portocale. De asemenea, vor exista şi anul acesta vânzători mobili de bere.

Ediţia din acest an a festivalului se desfăşoară pe o suprafaţă de aproximativ 40.000 de metri pătraţi, cu 10.000 mai mult decât la precedenta. Potrivit organizatorilor, se aşteaptă un public total de aproximativ 75.000 de spectatori.

Raportat la cei 75.000 de spectatori pe care îi aşteaptă, organizatorii B'estfest au estimat şi un consum de 250.000 litri de bere şi tot la fel de mulţi litri de răcoritoare.

Bugetul ediţiei din acest an se ridică la aproximativ 3 milioane de euro (cu 30% mai mare faţă de cel de anul trecut) - onorariile artiştilor însumând aproximativ 2 milioane de euro, în timp ce bugetul de producţie a crescut la 1 million de euro.

Spectatorii îşi mai pot cumpăra bilete pentru festival de la intrarea în spaţiul destinat acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici