B'estfest - nominalizat la European Festival Awards

B'estfest a fost nominalizat la European Festival Awards, la categoria "Best Medium Festival", alături de Creamfields (Marea Britanie), Rock En Seine (Franţa), Spirit of Burgas (Bulgaria), Provinssirock (Finlanda), Montreux Jazz Festival (Elveţia), Melt! Festival (Germania), potrivit unui comunicat.

11 afișări
Imaginea articolului B'estfest - nominalizat la European Festival Awards

B'estfest - nominalizat la European Festival Awards

Produsul colaborării dintre YOUROPE - Asociaţia Festivalurilor Europene şi Virtual Festivals - o comunitate online a festivalurilor lumii -, distincţiile The European Festival Awards premiază munca şi efortul celor implicaţi în organizarea festivalurilor europene de amploare în 2009, fiind o combinaţie inedită între preferinţele publicului amator de evenimente de gen şi părerile obiective ale specialiştilor din industrie.

Nominalizat pentru al doilea an consecutiv la European Festival Awards, după ce, în 2008, a concurat la categoria "Best European Festival", B'estfest este inclus anul acesta în categoria "Best Medium Festival", fanii evenimentului putând vota pe site-ul oficial al competiţiei până pe 10 decembrie, dată la care vor fi anunţate numele ce vor intra în finala programată să aibă loc la începutul anului viitor, în Olanda. Alături de B'estfest, la aceeaşi secţiune mai concurează alte festivaluri celebre, printre care se numără Creamfields (Marea Britanie), Rock En Seine (Franţa), Spirit of Burgas (Bulgaria), Provinssirock (Finlanda), Montreux Jazz Festival (Elveţia) şi Melt! Festival (Germania).

Organizat în două etape, prima parte a concursului se va desfăşura până pe 10 decembrie, publicul putând vota festivalul favorit pe: http://eu.virtualfestivals.com/index.cfm?section=euroawards&yearid=7, fiind ulterior înscrişi automat la un concurs cu premii în invitaţii la ediţiile următoare ale evenimentelor câştigătoare.

Finala The European Festival Awards va avea loc pe 13 ianuarie 2010, în timpul ceremoniei de deschidere a conferinţei Eurosonic Noorderslag 2010, la The Grand Theatre din Groningen, Olanda, şi va reuni organizatori şi promotori a peste 100 de festivaluri, alături de oameni cheie din industria media şi de sponsorizare din Europa.

Anul acesta, B'estfest a mai fost nominalizat la premiul pentru "cel mai bun festival internaţional" (Best Overseas Festival), la UK Festival Awards. B'estfest a fost singurul festival din România înscris în competiţie, la aceeaşi categorie fiind nominalizate şi câteva dintre cele mai cunoscute evenimente de acelaşi gen din Europa printre care se numără şi Rock Im Park (Germania), MELT! (Germania), Exit Festival (Serbia), Benicassim (Spania), Pinkpop (Olanda) şi Roskilde (Danemarca).

Ajuns în acest an la cea de-a treia ediţie, B'estfest este singurul festival din România care, încă de la prima ediţie, din 2007, este membru activ al comunităţii YOUROPE, alături de unele dintre cele mai cunoscute festivaluri europene: Nova Rock (Austria), Pukkelpop (Belgia), Roskilde (Danemarca), Oxegen (Irlanda), Lowlands (Olanda), Exit (Serbia), Benicassim (Spania), Download (Marea Britanie) şi Rock'N Coke (Turcia).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici