Belgia: Cea mai mare floare din lume, în perioada de înflorire

Cea mai mare floare din lume, Titan Arum (Amorphophallus Titanum), este în curs de înflorire la o grădină botanică din Meise, Belgia, a anunţat agenţia de ştiri Belga, un eveniment rar pentru această plantă uriaşă, supranumită "floarea-cadavru" din cauza mirosului pestilenţial.

684 afișări
Imaginea articolului Belgia: Cea mai mare floare din lume, în perioada de înflorire

Belgia: Cea mai mare floare din lume, în perioada de înflorire

Grădina botanică a anunţat, pe 28 iulie, că planta se pregăteşte să înflorească, "spre surpriza totală a specialiştilor".

Marţi, inflorescenţa atingea 155 de centimetri, potrivit datelor furnizate pe internet.

Arum Titan, originară din insula Sumatra, produce cea mai mare floare din lume, cu dimensiuni cuprinse între 1,50 şi aproape 3 metri.

Recordul a fost înregistrat în 2005, la Stuttgart (Germania), cu o floare de 2,94 metri.

Floarea rezistă doar 72 de ore, timp în care degajă "un puternic miros de carne putrezită, care atrage insectele pentru polenizare", a indicat grădina botanică din Meise.

Planta înfloreşte la intervale rare, cel mai adesea o dată la câţiva ani.

Adusă în Europa la sfârşitul secolului al XIX-lea, aceasta a înflorit pentru prima dată în 1889, într-o grădină botanică din Londra. Aceeaşi plantă a înflorit apoi abia în 1926, a amintit grădina botanică din Meise.

Având în vedere mulţimea de vizitatori din timpul înfloririlor precedente, la Londra, Bonn, Stuttgart, Sydney, Brest sau New-York, grădina botanică belgiană va prelungi programul de vizită, miercuri, până la ora 22.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici